Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Иван Вълков: Изготвен е проект за ремонт на пътя Айтос-Караново

Иван Вълков: Изготвен е проект за ремонт на пътя Айтос-Караново

„Има проектна готовност за ремонт на пътя Айтос-Караново, като стойността му е около 2 100 000 лв. Трябва да се търсят начини за осигуряване на средствата по ОП „Регионално развитие“ или Държавни инвестиционни заеми. Целта е първоначално да бъдат отпуснати 200 220. лв., с които да бъде извършен един първоначален ремонт с изкърпване на дупките и почистване. Така ще се улесни предвижването на жителите до населените места до окончателното решение на проблема“. Това заяви народният представител от ГЕРБ Иван Вълков по време на приемния си ден в Айтос.

„Има проектна готовност за ремонт на пътяАйтос-Караново, като стойността му е около 2 100 000 лв. Трябва да сетърсят начини за осигуряване на средствата по ОП „Регионално развитие“ илиДържавни инвестиционни заеми.  Целта епървоначално да бъдат отпуснати 200 220. лв., с които да бъде извършен единпървоначален ремонт с изкърпване на дупките и почистване. Така ще се улеснипредвижването на жителите до населените места до окончателното решение напроблема“. Това заяви народният представител от ГЕРБ Иван Вълков по време наприемния си ден в Айтос.

Той се срещна с Димчо Владимиров жител на Караново, зада обсъди  полученият отговор отрегионалния министър Лиляна Павлова относно ремонт на пътния участък. Бургаският депутат се срещна и скмета на с.Пирне Манчо Железов, като му благодари за отправената покана запърва копка на изграждането на Пречиствателна станция, която не можа да уважипоради служебни ангажименти.

Кметът сподели желанието на жителите на селото заизграждането на футболно игрище, като изтъкна, че населението е около 1000човека, има и училище в което се обучават 200 деца от три населени места. За дабъде осъществена тази идея, е необходимо да бъдат проследявани периодично възможноститеза кандидатстване по програма с европейско финансиране. Освен важниинфраструктурни проекти, народният представител обсъди с жителите на Айтос имного казуси от личен характер.  

Иван Вълков е получил и отговор навъпрос към министър Павлова за ремонт на пътна отсечка Вресово – Камчия сдължина близо 23 км. „От него става ясно, че отсечката откм 0 до км 26,5 е включена в обхвата на Лот 4 от проект „Транзитни пътища V“ наАгенция „Пътна инфраструктура“ като участък 3 с два подучастъка – от км 0 до км7,3 и от км 7,3 до км 26,5.За подучастъка от км 0 до км 7,3 има готовтехнически проект и издадено от община Сунгурларе разрешение за строеж.Индикативната стойност на строително-монтажните работи е 3,7 млн.лв. Заподучастъка от км 7,3 до км 26,5 към момента се разработва техническият проект,като стойността на строителните работи за тази отсечка ще бъде формирана след изготвянетому.

Агенция ,,Пътна инфраструктура‘‘ провежда процедура за избор на строителеннадзор за двата подучастъка. Рехабилитацията на първия подучастък се планира дазапочне след приключване на процедурата и след стартиране на строителния сезонпрез 2015 г“, коментира още Вълков.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега