Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Иван Вълков: Предвижда се създаването на нова ДА "Електронно управление"

Иван Вълков: Предвижда се създаването на нова ДА "Електронно управление"

„Законът за електронното управление предвижда създаването на нова държавна агенция "Електронно управление", която да координира всички "електронни" проекти на отделните администрации, както и да поддържа държавните инфраструктура, информационни центрове и комуникационни мрежи”, съобщи народният представител Иван Вълков (ГЕРБ).

„Законът за електронното управление предвижда създаването на новадържавна агенция "Електронно управление", която да координира всички"електронни" проекти на отделните администрации, както и да поддържадържавните инфраструктура, информационни центрове и комуникационни мрежи”,съобщи народният представител Иван Вълков (ГЕРБ). Той е член на Комисията по транспорт, информационнитехнологии и съобщения към НС, където законът за изменение и допълнение бешеприет на редовно заседание.

Агенцията ще одобрява и всички нови общественипоръчки в областта на електронното управление, така че държавата да не плаща подва пъти за едно и също нещо или за нецелесъобразни проекти. Трябва да бъдесъздадено и държавно предприятие "Единен системен оператор", което даразработва държавни електронни услуги и да управлява проекти, които засягатмножество администрации.

„Част от мотивите за промените са, че през последните 15 години отделнитеадминистрации провеждат некоординирани политики по електронизиране на услугитеси и градят собствен капацитет и инфраструктура, обслужващи предимнособствените им вътрешни нужди. Липсват законоустановени механизми захоризонтална координация и приоритизиране на интервенциите в областта наелектронното управление.

Това налага централизирането на усилията по въвежданена електронно управление в единна структура, което ще елиминира дублирането наинфраструктура и системи в администрациите, ще осигури ясни правила задопустимост на проектите за електронно управление и ще оптимизирасъществуващите процеси в администрацията”, казва още Иван Вълков.

С промените се регламентира правото на достъпна лицата до историята на обмена на документи и данни, отнасящи се към тях, сцел повишаване доверието и прозрачността в системата.Законопроектът премахва и множество пречкипред изпълнението на електронно управление чрез изменителни разпоредби в редицазакони, които до момента са били в противоречие с основни концепции наелектронното управление и са възпрепятствали принципа за еднократно събиране наинформация и многократното й използване.

Предстои законът да бъде гласуван и в пленарна зала.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега