Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Изписаха родилката, отключила смъртоносния ДИК синдром в Бургас

Изписаха родилката, отключила смъртоносния ДИК синдром в Бургас

Младата майка и новороденият й син бяха изписани днес, в отлично здраве, след 16-дневен престой в УМБАЛ "Дева Мария".

Маргарита Драганова, родилката, която преди  три седмици разви ДИК синдром, вече си е у дома. Младата майка и новороденият й син бяха изписани днес, в отлично здраве, след 16-дневен престой в УМБАЛ "Дева Мария" в Бургас.

Маргарита пристинала в бургаската болница със започнало раждане, в процеса на което направила екламптичен гърч. Израждащият гинеколог д-р Сашо Георгиоски, съвместно с д-р Делян Йорданов, извършили спешно секцио, с което спасили живота на 4-килограмовия Емануил. 

В следствие на еклампсията, родилката отключила смъртоносния ДИК синдром (разстройство в съсирването на кръвта), при който смъртността е над 90%. Опериращите гинеколози реагирали по учебник. В следващите дни екипите на отделенията по анестезиология и интензивно лечение и акушерство и гинекология провели денонощна борба за овладяване на опасното състояние.

Наред с това, специалистите от отделението по неонатология започнали борба за живота на новороденото бебе. Екипната работа дала отличен резултат и след малко повече от две седмици майката и бебето вече са достатъчно добре, за да бъдат изписани от болницата.

Днес, малко преди да си тръгне, Маргарита за последно обиколи отделенията, в които премина престоят й в университетска болница "Дева Мария". Младата майка се сбогува изключително емоционално с екипите, станали нейно второ семейство в дните след раждането. Към тях тя отправи и благодарствено писмо.

"Искам да кажа една дума, а да изразя толкова много чувства с нея. Обичам ви! Колкото и да благодаря, никога няма да стига, каквото и да кажа, никога няма да е достатъчно", пише тя в обръщението си. Маргарита не пропусна да благодари и на стотиците, които се отзоваха на кампанията за набиране на необходимата кръв.

"Изказвам хиляди благодарности на хората, които откликнаха на призива за помощ от екипа на болница „Дева Мария“ и на семейството ми, и дариха кръв, за да спасят живота ми. Благодаря Ви, добри хора!", казва още младата майка.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега