Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Изчерпахме запасите от противоградови ракети

Изчерпахме запасите от противоградови ракети

Почти са изчерпани запасите ни от противоградови ракети, съобщи директорът на Изпълнителната агенция „Борба с градушките“ инж. Николай Николов. По думите му, за първите 6 месеца от годината са обработени 947 градоопасни облака с обща територия над 55 млн. дка. За целта са изразходвани близо 9 000 противоградови ракети, което на практика е изчерпало запасите ни.

Почти са изчерпани запасите ни от противоградови ракети, съобщи директорът на Изпълнителната агенция „Борба с градушките“ инж. Николай Николов. По думите му, за първите 6 месеца от годината са обработени 947 градоопасни облака с обща територия над 55 млн. дка. За целта са изразходвани близо 9 000 противоградови ракети, което на практика е изчерпало запасите ни.

Инж. Николов поясни, че екипите на всички 200 ракетни площадки в България са по местата си, но запасите от ракети ще стигнат едва за 3-4 дни интензивна обработка на градоносните облаци. Ако не се закупят още ракети, 17 млн. декара земеделска продукция в страната ще бъде застрашена от градушки.

„Представете си, че за 2012 г. сме използвали 2500 ракети, а за 2013 г. 5100 ракети. Сега само до момента сме изразходвали близо 9000 ракети. Тези факти трябва ясно да ви обрисуват каква е реалната метероологична обстановка над страната ни. Вчера, в телефонен разговор с министъра на земеделието и храните проф. Димитър Греков разбрах, че е разпоредил Агенцията да получи 1.2 млн. лв. от бюджета на МЗХ, а чакаме и още 2.5 млн. лв. от Междуведомствената комисия за бедствия и аварии. Това би подобрило рязко работата ни“, каза директорът на ИА "Борба с градушките.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега