Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Изчислиха колко време е добре младежите да прекарват на компютъра

Изчислиха колко време е добре младежите да прекарват на компютъра

Умерената употреба на компютър може да бъде и полезна за умственото и личностното развитие на младежите. Но къде е точката, в която стоенето пред екрана става опасно?

Умерената употреба на компютър може да бъде и полезна за умственото и личностното развитие на младежите. Но къде е точката, в която стоенето пред екрана става опасно? На този въпрос отговарят учени от Университета Оксфорд. Според тях, "златната среда" е до 257 минути.

Четири часа и седемнадесет минути е препоръчителният максимум, след който употребата на компютърни и смарт устройства се превръща в опасност за тийнейджърите, предава "Daily Mail". Ако бъде надхвърлен, този лимит поставя в риск умственото развитие, зрението, както и социализацията на младите.

За да достигнат до това число, специалистите използвали данни за развитието и употребата на компютър от страна  на над 120 000 младежи на 15-годишна възраст. Всички доброволци попълнили специално изготвени въпросници. Очаквано, 99,9% от участниците признали, че ежедневно използват компютър, смартфон, таблет, гледат телевизия или играят на игри. Най-популярни били мобилните устройства, които осигуряват бърз достъп до мрежата от всяка точка на света.

В анкетите били включени и въпроси, чиято цел била да анализира личностното и интелектуалното развитие на младежите. При изготвянето на резултатите, учените от Оксфорд открили интересна зависимост. Здравословното и умственото състояние било право пропорционално на времето, прекарано пред компютъра.

Но това явление си имало "таван". Отвъд този лимит на времето пред екрана, показателите за здравето и интелектуалното състояние на младежите тръгвали надолу. В най-голяма опасност се намирали младежите през уикенда, когато традиционно имат повече време, което да отделят на интернет и игрите.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега