Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Клиника в "Слънчев бряг" превозва специалисти с европари

Клиника в "Слънчев бряг" превозва специалисти с европари

Клиника в КК „Слънчев бряг“ ще превозва специалисти от домовете им до работното място с европейски пари. „Вива клиник“ спечели проект по ОП „Развитие на човешките ресурси“, съфинансрана от Европейския социален фонд, който е предназначен за осъществяването на ежедневни превози от и до медицинското заведение. Целта е да се осигурят необходимите удобства за работещите в клиниката специалисти, обслужващи района.

Клиника в КК „Слънчев бряг“ щепревозва специалисти от домовете им до работното място с европейски пари. „Виваклиник“ спечели проект по ОП „Развитие на човешките ресурси“, съфинансрана отЕвропейския социален фонд, който е предназначен за осъществяването на ежедневнипревози от и до медицинското заведение. Целта е да се осигурят необходимитеудобства за работещите в клиниката специалисти, обслужващи района.

Този проект дава възможност за заплащане на горивото и хонорари за шофьорите,изпълняващи курсовете, за да може общо 43-ма служители да пътуват с организирантранспорт до работа, в рамките на 1 година. В тази бройка, освен административни служители, лаборанти и сестри, влизати тесни специалисти – рентгенолог, офталмолог, кардиолог, хирурзи, педиатър и др.Тези специалисти са ценни за района не само заради ценза си, но и заради това,че владеят чужди езици.

„В подобни райони има дефицит наспециалисти, тъй като те трудно се привличат да работят в отдалечени медицинскизаведения, заради неудобството на ежедневното пътуване. А те са необходими, тъйкато нашата клиника работи целогодишно и обслужва както местното население откурорта и близките селища, така и сезонните служители и курортистите. Общо над10 000 души се лекуват при нас годишно.“ Това обясни управителят на „Виваклиник“ – д-р Станко Чобанов, пред журналисти днес.

Клиниката и досега е осигурявалатранспорт за служителите си, но тази година за него ще се заплаща с европейскипари. Това ще спести едно сериозно перо в разходите на здравното заведение.Общата стойност на проекта е 72 792 лева, които се явяват 100%безвъзмездна помощ. Организираният транспорт има за цел да спести време на медиците и да им осигури безопасно и комфортно пътуване до работното място.

Д-р Чобанов поясни, че това не еединственият проект, по който клиниката кандидатства, няма да бъде ипоследният. Идеята за „Вива клиник на път“ се появила по време на форум наБизнес инкубатор преди година. Освен това, заведението вече е било одобрено задруг проект, но под прага за финансиране. Така клиниката не е успяла да сепребори за европейски пари, с които да закупи модерен ехограф, с който да сеосъществява ранна диагностика на рак, както и 3D ехография за нуждите на акушеро-гинекологията.

Що се отнася до пациентите, д-рЧобанов обясни, че е грешна представата, тиражирана в медиите, че по курортитесе лекуват само пияни чужденци. „Над 60% от пациентите ни са деца с летнигрипове и други заболявания“, поясни управителят на клиниката. Там се лекуват ихора с хронични заболявания, трайно пребиваващи на територията на Несебърчужденци, както и граждани от града, от Поморие и дори Бургас.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега