Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Кметът Николов:Инвестицията на Летище Бургас ще стимулира туризма и икономиката

Кметът Николов:Инвестицията на Летище Бургас ще стимулира туризма и икономиката

Инвестицията на "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД в новия пътнически терминал на летище Бургас ще стимулира туризма в региона, ще привлече нови инвеститори и ще разшири картата със световни дестинации, които обслужва аеропортът, прогнозира кметът Димитър Николов.

Инвестицията на  "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД в новия пътнически терминал на летище Бургас ще стимулира туризма в региона, ще привлече нови инвеститори и ще разшири картата със световни дестинации, които обслужва аеропортът, прогнозира кметът Димитър Николов.

В най-новото, модерно съоръжение на Бургас са вложени над 80 милиона лева - изцяло частна инвестиция."Терминал 2  е последна дума на техниката, чийто размери можем да намаляваме през зимата и да разширяваме, когато има нужда. Той е построен според нуждите на основните клиенти на аеропорта, предлага отлични услуги на конкурентни цени, обясни г-жа Алета фон Масенбах,Главен изпълнителен директор на "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД.

Това е най-голямата инвестиция, правена на бургаското летище през последните десетилетия и отличен пример за публично-частно партньорство. Терминал 2 на летище Бургас е разположен на площ от 21 000 кв. м. Сградата е проектирана така, че да отговаря напълно на нуждите на летище Бургас и обслужвания от него трафик. Годишният капацитет на Терминал 2 е 2,7 млн. пътници.Новото съоръжение разполага с обширни зони за пристигащи и заминаващи пътници, модерни системи за обслужване на пътници и багаж, атрактивни търговски зони, простиращи се на около 2000 кв.м.

Всички процеси в новата терминална сграда са автоматизирани. Проектът на новия пътнически терминал на летище Бургас съчетава характерни елементи от архитектурата и природата в региона. Така първото впечатление на пристигащите пътници са розите, пресъздадени в интериора на залата за получаване на багаж.

Над 1000 работници и служители са били ангажирани в процеса по изграждане на новото съоръжение. Концептуалният проект е разработен от британските Халкроу Груп и Паскал & Уотсън, и доразвит с помощта на българските им колеги от СавантЕлбул. Строителството е реализирано от българо-турския консорциум ТИЕ-ИЧТАШ, а управление и контрол осъществи германската компания Шуслер План. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега