Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

"Книги за смет 2017" ще има и електронна книжарница

"Книги за смет 2017" ще има и електронна книжарница

"Книги за смет" ще пристигне в Бургас на 28-и май.

За първа година кампанията "Книги за смет" ще има и онлайн книжарница, където ще се разпространяват електронни издания на заглавията от списъка на инициативата. Участниците ще имат възможността да разменят събраната си пластмаса за талон, с който ще могат да изтеглят избраната книга на електронен носител.

С нововъведената електронна книжарница, организаторите имат за цел да намалят употребата на хартия и да предоставят на участниците удобен и екологичен достъп до подбраните заглавия. Онлайн платформата ще изисква бърза регистрация на уникалния код от талона. Досегашните правила ще важат и за електронната книжарница. Един човек може да получи максимум два талона срещу два и повече килограма пластмасови отпадъци.

Традиционно "библиотеката" на кампанията се обновява с нови заглавия всяка година. В петото издание на "Книги за смет" новите издания са: „Червената шапчица” с илюстрации от Мила Лозанова, “Д-р Дулитъл” от Хю Лофтинг, “Белият зъб” от Джек Лондон и "Изгубения плаж".

"Книги за смет" ще пристигне в Бургас на 28-и май. Всеки желаещ ще може да предаде събраните пластмасови отпадъци в района на Пантеона, между 10 и 13 часа. Срещу килограм пластмаса се получава един талон за книга. Всеки, предал 2 или повече от 2 килограма, ще получи и втори талон. Това е максималният брой книги, които един участник ще може да вземе, независимо от обема на предадените отпадъци.

Подходящи са: пластмасови бутилки от вода, безалкохолни, олио или бира; кофички от кисело мляко и пластмасови бутилки от прясно мляко; туби и шишета от козметика и санитарни продукти; пластмасови чаши и тарелки /почистени от остатъците от храна/, палета и каси; найлонови торбички, стреч фолио или опаковъчно фолио; пластмасови играчки. Те трябва да са изпразнени от съдържание и смачкани, за да заемат по-малко място.

Няма да се приемат следните отпадъци:
- блистери от лекарства, туби от масла и други вредни вещества;
- домакински електроуреди, авточасти и др.;
- отпадъци, които не са пластмасови.

Кампанията се организира от издателство Smart Books и фондация Credo Bonum.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега