Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Криза с инсулина в аптеките в Бургаско

Криза с инсулина в аптеките в Бургаско

От Сдружение "Диабетни грижи" в Бургас са се свързали с фирмите доставчици, но оттам са им обяснили, че скоро доставка няма да има.

Диабетиците в Бургаска област отново са изправени пред предизвикателството да открият инсулин в аптеките. От два месеца терапевтичните медикаменти се намират трудно, тъй като липсвали доставки на два вида от тях, предава БНТ. От Сдружение "Диабетни грижи" в Бургас са се свързали с фирмите доставчици, но оттам са им обяснили, че скоро доставка няма да има.

"Най-вече се каза, че част от инсулина се изтегля от пазара, за да се продава в други държави и още повече, че там се плащат по-високи цени", коментира пред Националната телевизия председателят на сдружението - Радка Жекова. По думите й, най-трудно било да се открие инсулин в аптеките в малките населени места и селата.

Инсулинът е животоподдържаща терапия без еквивалент. Тя замества естествената секреция на хормоните в тялото, когато пациентът не може да си набави това вещество по естествен път. Ако само веднъж пропуснат да си поставят необходимата доза инсулин диабетиците могат за застрашат своето здраве, и дори да застрашат своя живот.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега