Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Малки и големи бургазлии положиха венци и цветя пред паметника на Левски

Малки и големи бургазлии положиха венци и цветя пред паметника на Левски

Паметта на героя бе почетена с военен ритуал, рецитал и заупокойна молитва.

Бургас почете паметта на Апостола с военен ритуал, рецитал и заупокойна молитва. При паметника му в Морската градина оставиха по цвете кметът на града и много бургазлии на всякаква възраст.

Цветан, Атанас, Антони, Павлин, Димитър и Кристиян пресъздадоха емблематичната сцена в бръснарницата, позната ни от творбата на Иван Вазов "Апостолът в премеждие". Тя беше акцент в инициативата "Преклонение пред Апостола", която се проведе в КЦ "Морско казино". В нея взеха участие над 30 деца, възпитаници на бургаското училище "П. Р. Славейков".

Талантливите младежи зарадваха публиката с тематични песни и стихове, а тя ги поощри с нестихващи аплодисменти. За доброто настроение на присъстващите се погрижиха водещите Дарина и Калина. Проявата се реализира по инициатива на преподавателите Станислава Апостолова, Мария Георгиева и Юлиана Калошева от Славейковото училище.

Припомняме Ви, че тази вечер традиционно ще има и две факелни шествия в памет на героя. Едното ще потегли и от площад ”Тройката” в 18:00 часа на 19 февруари. Маршрутът е ул. “Александровска” - ул. “Богориди” - Морска градина. Крайната точка е паметникът на българския герой в парка.

Другото ще започне в 18:00 часа, но от площад “Атанас Сиреков”, край сградата на Общината. Процесията ще премине по ул. “Богориди” към Морската градина до паметника на Апостола. Там ще бъдат положени венци и цветя. Ще има и минута мълчание в знак на почит към великия българин. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега