Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Мартенички под елхата - до края на седмицата

Мартенички под елхата - до края на седмицата

Подобно на дългата зима, която тази година сякаш не иска да си отиде от Бургас, коледното настроение също се е загнездило в центъра на града и отказва да напусне, въпреки че на площад "Тройката" вече се продават пролетни мартенички.

Подобно на дългата зима, която тази година сякаш не иска да си отиде от Бургас, коледното настроение също се е загнездило в центъра на града и отказва да напусне, въпреки че на площад "Тройката" вече се продават пролетни мартенички. От празничната украса е останал единствено пилонът и върха на коледната елха, но това е напълно достатъчно, за да предизвика шеги и закачки сред бургазлии.

"Проблем със съоръжението или сроковете няма. По всяка вероятност фирмата изпълнител е започнала демонтирането, след което е продължила по други части на ареала, сега ще се наложи да се върне и да довърши работата си на площад "Тройката". Така или иначе премахването на декорацията върви в график и остатъкът от елхата ще бъде свален до края на седмицата", посочи началникът на отдел „Култура” в Община Бургас – Петър Парушев.

По думите му, традиционно коледната украса се премахва в срок до края на февруари. Засега по-голямата част от декорацията е свалена, тук-там имало останали отделни елементи, които предстои да бъдат прибрани до края на месеца. Някои можело и да останат, но това била нормална практика на много места, за да не се хабят ресурси за ежегодното им поставяне. И така, макар и комично, се оказва че продаването на мартеници под коледната елха няма логично обяснение и ще продължи още няколко дни.

Що се отнася до пролетта, миналогодишните гигантски светещи цветя по ул. "Александровска" няма да "поникнат" тази година. Припомняме Ви, че те бяха акцентът в подготовката за Великден 2016 в Бургас, но макар да имаха доста почитатели, не липсваха и критици, които ги определиха като кич. Засега Общината обмисля дали да постави някакви пролетни символи в централната част на града, но окончателно решение няма, допълни Парушев.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега