Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Миленита и Funky Miracle откриват фестивала "Четящият човек" тази вечер

Миленита и Funky Miracle откриват фестивала "Четящият човек" тази вечер

Миленита и Funky Miracle ще открият третото по ред издание на националния фестивал “Четящият човек” тази вечер в 19,30 ч. Мястото на концерта е открита сцена "Охлюва". В рамките на шоуто ще бъде обявен и тазгодишният носител на едноименната награда. Специален гост на събитието ще бъде актьорът Владо Пенев.

Миленита и Funky Miracle ще открият третото по ред издание на националния фестивал “Четящият човек” тази вечер в 19,30 ч. Мястото на концерта е открита сцена "Охлюва". В рамките на шоуто ще бъде обявен и тазгодишният носител на едноименната награда. Специален гост на събитието ще бъде актьорът Владо Пенев.

Преди официалното откриване ще се състои традиционният флашмоб „Аз чета всеки ден. А ти?”. „Пътуващите книги“ ще стартират до Часовника в 18 ч. и ще достигнат до паметника на Христо Фотев.

Програмата на фестивала ще продължи общо четири дни, които ще предложат атрактивни прояви за малки и големи. В афиша му са включени забележителни експозиции, атрактивни културни прояви за деца и възрастни, концерти, филми и представления. Ще гостуват и много известни имена от българската литературна сцена - Иво Сиромахов, Любев Дилов-син, Николай Фенерски, Захари Карабашлиев, Палми Ранчев, Радослав Парушев.

В рамките на фестивала ще бъде представена изложба екслибрис „Марио Варгас Льоса в София” и непоказвани репортажни цветни и чернобели фотографии от гостуването на писателя у нас. Експозицията, посветена на Льоса, е включена във втория ден от фестивала (13 юни). Откриването ще бъде в 11 ч.

Тогава почитателите на изобразителното изкуство ще имат възможност да разгледат още две изложби в КЦ „Морско казино“ - експозиция на селектираните екслибриси от националния студентски конкурс на тема „Четящият човек” и литографии на Стефан Марков към „Записки по българските въстания” от Захарий Стоянов.

Три топ заглавия - истинско предизвикателство за киноманите - са включени в кино афиша на “Четящият човек”. Това са “Полунощ в Париж” на Уди Алън, “Ловци на глави” по романа на Ю Несбьо и лентата “Спомени за моите тъжни проститутки” в памет на Габриел Гарсия Маркес. Всички филми ще бъдат представени на лятна сцена “Охлюва” от 20.30 часа в трите фестивални дни.

В рамките на фестивала ще има творчески лаборатории, дискусии и обсъждания в клуб “Хеликон”, литературно кафене “Хеликон”. В ресторант “Чадъра” и кафе “Феникс” ще могат да се поръчват ястия и коктейли от известни литературни произведения.

Фестивалът „Четящият човек“ се организира от Обществото за култура на четенето и писането, веригата книжарници „Хеликон” и Община Бургас. Повече за фестивала, както и пълната програма на проявите, можете да откриете във фейсбук.


ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега