Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Митничари спипаха турчин с 58 000 евро контрабандна валута

Митничари спипаха турчин с 58 000 евро контрабандна валута

Митничари на ГКПП "Лесово" заловиха турски гражданин, пренасящ 58 000 евро контрабандна валута, предават от пресцентъра на Агенция "Митници". Чужденецът пристигнал на митническия пункт пеша, след като оставил колата си на паркинг. При опита си да напусне страната, заявил, че не пренася нищо за деклариране.

Митничари на ГКПП "Лесово" заловиха турски гражданин, пренасящ 58 000 евро контрабандна валута, предават от пресцентъра на Агенция "Митници". Чужденецът пристигнал на митническия пункт пеша, след като оставил колата си на паркинг. При опита си да напусне страната, заявил, че не пренася нищо за деклариране.

При извършената рутинна митническа проверка и личен преглед на пешеходеца се оказва, че в ръчната му чанта е укрита зад опаковка от парфюм пачка с 58 000 евро в купюри по 500 евро. Недекларираната валута е иззета. Срещу нарушителя, турски гражданин с адресна регистрация в Румъния, е образувано досъдебно производство  по чл. 251, ал.1 от НК по описа на Митница Бургас.

Вече десет опита за контрабандно пренасяне на валута в евро са разкрити от  митническите служители на граничните пунктове в Лесово и Малко Търново през последните два месеца. Иззети са 437 080 недекларирани евро с левова равностойност 856 677 лв.

Нарушителите са 6 чуждестранни и 4 български граждани. След приключване на съответните наказателни и административно-наказателни производства, недекларираната валута се отнема в полза на държавата.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега