Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Нашата Коледа: Обратното броене до Рождество Христово започва!

Нашата Коледа: Обратното броене до Рождество Христово започва!

И тази година екипът на PoligrafF.net ще отмята всеки ден до празника заедно с Вас.

24 дни остават до Коледа! Обратното броене до празника започва! И тази година екипът на PoligrafF.net ще отмята всеки ден до празника заедно с Вас. През 2017-а за специалната ни празнична рубрика сме избрали мотото "Нашата Коледа", което отразява стремежа на всеки човек, всяко семейство, всеки дом да си създаде свои собствени традиции, свързани с празника.

В следващите 24 дни ще се опитаме да подберем най-интересните идеи и любопитни факти, свързани с Коледа, посрещането на празника по света, новите тенденции и старите обичаи. Ще Ви предложим нестандартни идеи за украса и подаръци, ще се опитаме да Ви помогнем да създадете своя празник по нов начин. Обратно броене ще има и в нашата “Facebook” страница.

Днес казваме „Добре дошъл, Декември“! В повечето краища на света хората поставят украсата в края на ноември или началото на декември. Някои православни страни смятат за начало на празничния сезон първия ден от Рождествените пости. В Америка пък започват с приготовленията на Деня на благодарността (четвъртия четвъртък на ноември). У нас традиционно обявяваме коледния сезон за открит около 1-ви декември.

Украсата обикновено остава до 12-ата нощ след Рождество. Денят съвпада с нашите православни празници Ивановден и Йордановден. Традиционно използваме вечнозелени дръвчета и клонки, декорации в бяло (цветът на снега), синьо, зелено, червено и металните нюанси на златно и сребърно. Днес, обаче, вариациите са милиони. Всяка година има и различни мотиви, които излизат на преден план. Какви са „модните тенденции“ в украсата тази година, ще Ви разкажем в някоя от следващите публикации в рубриката “Магията на празника”.

Символите на Коледните празници са Витлеемската звезда, за която се смята, че е отвела тримата мъдреци до мястото, където се родил Христос, снежинките, елхичките. Свещите също са неизменна част от декорацията, като със светлината си трябва да покажат пътя на мъдреците. Те символизират и надеждата, която Божият син е донесъл на Земята.

Коледният венец напомня за венеца от тръни, поставен на главата на Иисус по време на разпятието му. Камбанките и звънчетата, от своя страна, известяват Рождеството. Панделките по елхата са символ на семейството и задружието, а чорапчетата произлизат от легендата за Свети Никола.

Едно от преданията гласи, че той бил от богато семейство, но решил че богатствата не струват, ако не ги споделиш с нуждаещите се. Затова тайно през нощта поставил златни монети в чорапите на дъщерите на един беден мъж от селцето. Те били избрали съпрузи, но не можели да се оженят без зестра. Златните монети на Свети Никола им позволили да се задомят и да заживеят щастливо. От същата легенда се смята че произлиза и съвременният Дядо Коледа, който носи подаръци на послушните деца.

Повече за подготовката на Вашата мечтана Коледа, четете в специалната ни рубрика в оставащите 24 дни до празника.  

Всички публикации ще бъдат маркирани с мотото ни тази година - "Нашата Коледа".

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега