Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Нова детска градина и ново училище очакват "Меден рудник" през 2018-а

Нова детска градина и ново училище очакват "Меден рудник" през 2018-а

Проведе се общественото обсъждане за представяне на проектобюджета на общината за 2018 година в ж.к. "Меден рудник".

Нова детска градина, ново училище и още едно напълно обновено и преобразено междублоково пространство ще бъдат открити през 2018-та година в ж.к. "Меден рудник". Това споделиха пред жители на комплекса снощи в спортна зала "Никола Станчев" заместник-кметовете на Бургас Чанка Коралска, Руска Бояджиева и Красимир Стойчев на общественото обсъждане за представяне на проектобюджета на общината за 2018 година.

Новата екологична и иновативна детска градина "Пинокио", която в момента се изгражда в Районен център "Меден рудник", ще бъде открита през тази година. Тя ще бъде с капацитет 120 деца. Детското заведение ще бъде направено от екологични материали, които ще намалят разходите за енергия и ще  пестят природни ресурси. В нея децата ще бъдат възпитавани да пазят природата и нейните богатства.

Новост за ж.к. "Меден рудник" и за Бургас през тази година е и откриването на най-новото професионално училище в България - Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации. Училището да бъде с интензивно изучаване на английски и немски език и ще подготвя специалисти в професионално направление "Компютърни науки", професия "Програмист", специалности "Системен програмист" и "Приложен програмист" със срок на обучение 5 години с прием след завършен седми клас. В учебните програми да бъде заложено учениците да придобият знания и умения за обектно ориентирано програмиране, в области като разработване на софтуер и уеб дизайн, технология на програмирането, системи за управление на бази данни, интернет програмиране.

През настоящата година предстои изграждане на нова подпорна стена, която да укрепи района до т.нар. небостъргач в "Меден рудник" с паркинг и обслужваща улица. Още едно голямо междублоково пространство в ж.к. "Меден рудник" ще бъде цялостно реконструирано. Пространството заключено между бл. 91, 92, 93, 94 и 95 в зона В ще бъде облагородено и напълно променено с детски и спортни площадки, и места за отдих.

Основните въпроси и предложения от страна на присъстващите жители бяха свързани с инфраструктурата на местността Върли бряг. На общественото обсъждане в зала "Никола Станчев" в к-с "Меден рудник" присъстваха още директорът на общинска дирекция "Бюджет и финанси" Златина Караиванова, териториалният директор на ТД "Възраждане" Магдалена Манолова, членове на общинска администрация и общински съветници.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега