Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Община Бургас засади млада гора в Деня на Земята

Община Бургас засади млада гора в Деня на Земята

В Деня на Земята, който се отбелязва с действия за опазване на планетата и живота върху нея, Община Бургас засади 72 000 дървета - бебета. Те са благунчета /вид дъб/ и сега са високи само педя, но след години ще избуят в жизнена гора.В засаждането се включиха ученици от ОУ "Иван Вазов" в Банево и ОУ "Христо Ботев" във Ветрен.

В Деня на Земята, който се отбелязва с действия за опазване на планетата и живота върху нея, Община Бургас засади 72 000 дървета - бебета. Те са благунчета /вид дъб/ и сега са високи само педя, но след години ще избуят в жизнена гора.В засаждането се включиха ученици от ОУ "Иван Вазов" в Банево и ОУ "Христо Ботев" във Ветрен.

Младата гора ще расте заедно с тях пред очите им, защото се намира в близкия до двата квартала лесопарк "Минерални бани". Децата превърнаха деня в наистина празничен с пуснатите във въздуха хвърчила и балони.Залесяването е част от изпълнението на спечелен от Община Бургас проект по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013, подкрепена от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони. Стойността на одобрената инвестиция е в размер 123 000 лв., като 82 % от сумата се осигуряват от Европейския съюз, а останалите 18 - от държавния бюджет.  Новата гора ще расте на мястото на стара, напълно унищожена при пожар преди години. Теренът е с площ 90 декара.

За да се предотврати възникване и разпространение на нови пожари, е предвидено по периферията да се изгради минерализована ивица с дължина 1065 линейни метра и ширина 3 метра. Очаква се при растежа си гората да укрепи почвата и да възпрепятства евентуални наводнения.По проекта предстои още да се закупи оборудване за пет противопожарни депа. То ще бъде разположено в административни сгради в кв. Банево, с. Изворище, гр. Българово и с. Извор.

В с. Извор ще има два пункта, тъй като основният общински горски фонд се намира там.Депата ще бъдат оборудвани с: кофпомпи - 5 бр., кофи за вода - 5 бр., лопати - 10 бр., брадви - 3 бр., кирки - 3 бр., тупалки - 15 бр., моторни триони - 2 бр., мотики - 5 бр., съдове за питейна вода - 5 бр., железни гребла - 5 бр., моторна помпа - 1 бр., електрически фенери - 5 бр., радиостанции - 4 бр.Община Бургас честити на бургазлии Деня на Земята и ги призовава всеки според възможностите си да помага за опазване на околната среда в красивия ни град и регион.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега