Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Обявиха за решаване делото за убийството на Иван Попов от Поморие

Обявиха за решаване делото за убийството на Иван Попов от Поморие

Въззивното дело е образувано по протест на Окръжна прокуратура – Бургас и по жалби на подсъдим и частен обвинител срещу постановена от Бургаския окръжен съд присъда.

Бургаскиятапелативен съд разгледа въззивно наказателно дело за убийството на Иван Поповот Поморие. То е образувано по протест на Окръжна прокуратура – Бургас и по жалби на подсъдим и частен обвинителсрещу постановена от Бургаския окръжен съд присъда.

Първатаинстанция е признала Димитър Димитров за виновен в това, че на 15-и ноември 2015-а година,около 19:40 ч., на поморийския бул. „Яворов“, пред арт-клуб „Омара“, умишлено умъртвил Иван Попов,поради което е осъден на лишаване от свобода за срок от четири години при първоначаленобщ режим.

Димитров е оправдан по първоначално предявеното му обвинение заумишлено убийство. Той е признат за виновен и в това, че на неустановена датапридобил и държал огнестрелно оръжие и боеприпаси– 9 броя патрони без да има за това надлежно разрешение. Димитър Димитров еосъден да заплати на гражданския ищец М.И. сумата от 100 000 лева,представляваща обезщетение за претърпените от престъплението.

По време наднешното съдебно заседание, по искане на частния обвинител, бяха възпроизведени записи от охранителни камери в района на престъплението.Съдът прочете заключенията на вещото лице, изготвило експертизата на записитеот охранителните камери и ги приобщи към доказателствата по делото. На странитебеше предявено и веществено доказателство огнестрелно оръжие -  пистолет "Макаров".

След приключване насъдебното следствие съдът даде думата за пледоарии на страните по делото.Представителятна Апелативна прокуратура поиска отмяна на присъдата на ОС – Бургас катонеправилна и постановяване на нова, с която Димитър Димитров да бъде признат завиновен по обвинение за умишлено убийство и да му бъде наложено наказание "отпетнадесет до двадесет години".

Според държавното обвинение по делото липсватданни за това Попов да е започнал нападение над Димитров. Напротив, поведениетона Димитров е било в посока подготовка и умисъл, той е търсил възмездие запричинена от страна на пострадалия агресия и за отправени заплахи. Ден предиинцидента Димитров е бил ударен от Попов с гумен чук в областта натрансплантирания бъбрек.

Поверениците начастния обвинител настояха делото да бъде върнато за разглеждане в ОС – Бургасот друг съдебен поради множество допуснати нарушения. Тримата бяха категорични,че подсъдимият трябва да за бъде наказан за умишлено убийство и да бъдеувеличен размера на гражданския иск.

По думите им по време на фаталния инцидентДимитров е бил под въздействието на наркотици, но не е бил в състояние науплаха и смущение.Адвокатите на подсъдимияпледираха за намаляване на наказанието, като се аргументираха с поведението мупо време на престъплението, което е било резултат от уплаха и смущение. Следудара с чука Димитров е получил силни болки и се уплашил, че тялото му щеотхвърли бъбрека и самият той ще умре.

Според защитната теза във фаталнатавечер пред заведението Попов, който е бил с нож, се е насочил със спринт къмДимитров и с викове, че ще го изкорми, че ще го изколи.Подсъдимиятпомоли съда „да прецени правилно ситуацията“и да му намали присъдата.

Апелативен съд–Бургас намери делото за изяснено и обяви, че ще се произнесе със съдебен акт взаконовия срок.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега