Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Панайотов: Има 8 млрд. причини за промените в закона за пенсионното осигуряване

Панайотов: Има 8 млрд. причини за промените в закона за пенсионното осигуряване

„Защо е тази реформа, която бе гласувана набързо в петък – мога да ви дам 8 млрд. причини. На първо място новият държавен дълг. Освен това, скоро бе намален и кредитният рейтинг на страната ни, което означава, че тези заеми ще бъдат по-скъпи. С тези пари правителството ще си осигури комфортно бъдеще, поне докато не свършат, тъй като се очаква дупката в бюджета да е по-голяма от тази в КТБ.”

„Защо е тази реформа, която бегласувана набързо в петък – мога да ви дам 8 млрд. причини. На първо мястоновият държавен дълг. Освен това, скоро бе намален и кредитният рейтинг настраната ни, което означава, че тези заеми ще бъдат по-скъпи. С тези пари правителството ще си осигурикомфортно бъдеще, поне докато не свършат, тъй като се очаква дупката в бюджета да е по-голяма от тази в КТБ.” Така коментира една от най-горещите политически теми в момента областнияткоординатор на младежкото обединение в БСП БургасХристо Панайотов пред журналисти днес.

„В момента у нас действатристълбова система – НОИ, професионалните пенсионни фондове и доброволнотоосигуряване. Годишната доходност е 6% средно за всички или по 2 200 левасредно на човек. Тази реформа представлява опасност както за фондовете, така иза фондовия пазар. Само за няколко дни – от предлагането до гласуването,фондовият пазар спадна с 5,4%“, допълни Панайотов.

По думите му, масовотопрехвърляне на пенсионните вноски в НОИ може да доведе до фалит на повечето отдружествата, което ще засегне целия сектор. А може да се стигне и до ситуация,в която „или внасяш в НОИ, или парите ти изчезват“, поясни той.

Координаторът на младежкото обединение в БСП-Бургас посочи, че целта на тези промени е ясна, тъй катоприходите на НОИ успяват да покрият едва 60% от разходите за социални плащания,а останалата сума се допълва с държавни пари от данъчни приходи.

По думите наобластният председател на БСП Бургас – Николай Тишев, най-страшното в случая е,че частните пенсионни вноски се явяват лични, а тези в НОИ са солидарни. Т.е.прехвърляйки парите си в осигурителния институт, парите за втора пенсия щепокрият „дупки“ в бюджета на НОИ, но гражданите няма да запазят тези суми иедин ден ще получават една и съща пенсия.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега