Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Поморие отново ще бъде градът с най-красивото лятно кино в България

Поморие отново ще бъде градът с най-красивото лятно кино в България

Инициативата КиноЛято предизвика огромен интерес в Поморие, но това е само началото към възраждане на Поморие като градът с най-красивото и автентично лятно кино в България. След като през 2013 година, Община Поморие си върна собствеността на Лятно кино „Яворов”, след дълги преговори с тогавашния собственик, вече е одобрен и окончателния финансов ресурс необходим за неговата реконструкция.

ИнициативатаКиноЛято предизвика огромен интерес в Поморие, но това е само началото къмвъзраждане на Поморие като градът с най-красивото и автентично лятно кино вБългария. След като през 2013 година, Община Поморие си върна собствеността наЛятно кино „Яворов”, след дълги преговори с тогавашния собственик, вече е одобрени окончателния финансов ресурс необходим за неговата реконструкция. 

„Вече проведохме процедурите по закона за общественитепоръчки и веднага след приключване на активния туристически сезон започвареконструкцията на обичаното от всички поморийци Лятно кино „Яворов”. Проектътпредвижда неговото укрепване, но едно от най-важните ни условия е то да запазиуникалния си автентичен външен вид. Много скоро ще имаме модерно съоръжение соформени и санирани вътрешни помещения, нов облик на амфитеатралната сцена иизцяло подменено осветление, но със същата неповторима атмосфера от предиповече от 30 години.”, каза кметът Иван Алексиев.

Вобхвата на проекта са включени още реконструкцията на района около лятното кинои на крайбрежната алея от паметника на Яворов до Стария кей. На любимото мястоза разходка, се предвижда монтирането на шест големи каменни блока, с височинаоколо 2м., върху които ще се изпишат стихове на Яворов. Около всеки един от тяхще се оформи подход от павета. Предвидено е монтирането на декоративноосветление и цялостно озеленяване на прилежащото пространство.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега