Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Превантивно обучение за наркотици сред айтоски ученици

Превантивно обучение за наркотици сред айтоски ученици

Близо 100 ученици от седми и осми клас на училище „Н.Й.Вапцаров” – Айтос преминаха превантивно обучение по темата „Наркотици – видове и въздействие върху човешкия организъм, престъпни състави и наказателна отговорност”, организирано от „Ротари клуб” – Айтос.

Близо 100 ученици отседми и осми клас на училище „Н.Й.Вапцаров” – Айтос преминаха превантивнообучение по темата „Наркотици – видове и въздействие върху човешкия организъм,престъпни състави и наказателна отговорност”, организирано от „Ротари клуб” –Айтос.

В обучението, проведено от инспектора по превенция към ОДМВР – БургасЦветелина Рандева, бяха засегнати различните видове наркотични вещества ивлиянието им върху физическия и психически статус на употребяващия, рисковетепри употребата на забранените субстанции, както и наказателната отговорност запроизводство и разпространение на наркотици.Подрастващите сезапознаха с опасностите, следващи употребата на популярните в последните годиниамфетамини и метамфетамини, като с изненада реагираха на информацията, че средпредставителите на първата категория са някои от хапчетата за отслабване. Важенбе и фактът, че към зависимите от дроги бяха причислени и ползващите анаболнистероиди, кофеинови субстанции, енергийни напитки, както и антидепресанти.

ИнспекторРандева запозна присъстващите и с въздействието върху човешкия организъм наотшумяващите наркотици, като хероин и инхаланти. С риск да предизвика илюбопитството на подрастващите бе разгледана групата на халюциногените снай-ярки представители LSD и магическите гъби. Яснобяха разграничени външните белези при употребата на различните видовенаркотици, както и въздействието им / физическо и психическо/ върху човешкияорганизъм.

Във втората част напревантивното обучение учениците от училище „Н.Й.Вапцаров” – Айтос се започнахас правните фигури на малолетното, непълнолетното и пълнолетно лице, както и справата и задълженията на отделните фигури. Разяснена им бе наказателнатаотговорност, предвидена в Наказателния кодекс за производството, държането иразпространението на наркотични вещества, както и за възможните смегчаващи илиутежняващи вината обстоятелства.

Подобни превантивнизанимания с учениците от останалите две айтоски училища – „Атанас Манчев” и„Христо Ботев”, организирани от „Ротари клуб” – Айтос със съдействието на ОДМВР– Бургас, е предвидено да се проведат в следващите учебни дни, като освенинспектора по превенция в заниманията ще се включат и служители от„Специализираните полицейски сили”.    

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега