Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Преговорите за колективен договор в здравеопазването се провалиха

Преговорите за колективен договор в здравеопазването се провалиха

Министърът на здравеопазването Десислава Атанасова и представители на работодателите и на синдикатите в отрасъл "Здравеопазване" не подписаха Колективния трудов договор днес, както бе обещано.

Министърът на здравеопазването Десислава Атанасова и представители на работодателите и на синдикатите в отрасъл "Здравеопазване" не подписаха Колективния трудов договор днес, както бе обещано. Вчера Атанасова анонсира подписването на въпросния договор като обясни, че в него е заложено да се вдигне заплащането на целия персонал в болничните заведения с до 20%.  

Днес се оказа, че в колективния трудов договор има нов текст, който предизвика спорове. Той е внесен от работодателите, което доведе до удължаване на преговорния процес, обясни пред журналисти Иван Кокалов от КНСБ. Той добави, че синдикатите нямат вина за неподписването на договора. Спорният текст е свързан с гарантирането на финансовата стабилност на лечебните заведения.

От Националната асоциация на работодателите в здравеопазването настояват за гарантиране на финансовата стабилност на болниците. От синдикатите обясниха, че не могат да гарантират подобно нещо, защото финансовата стабилност не зависи от тях и те не могат да гарантират какви средства ще бъдат отпуснати от държавата.  

От своя страна министър Десислава Атанасова обясни, че се надява скоро да се стигне до консенсус между двете страни и колективният договор да бъде подписан.   Тя допълни, че това няма да стане преди двете страни – синдикати и работодатели, да се договорят. Атанасова обясни още, че е изненадана от неразбирателството, след като до снощи е имало съгласие.    

От пресцентъра на здравното министерство пък съобщават, че са изпълнили всички свои ангажименти, залегнали в новия КТД и очакват всички страни  по договора да направят необходимото, за да отговорят на очакванията на медицинските работници.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега