Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Приказна кампания обединява образованието и бизнеса в Бургас срещу неграмотността

Приказна кампания обединява образованието и бизнеса в Бургас срещу неграмотността

„Грамотността е процес. При това дълъг процес. Но начинания като това, начинът – да се процедира с конкретни мерки, това е едно добро начало.“ С тези думи началникът на РИО – Виолета Илиева откри кампанията Мол Бургас Плаза – „Имало едно време“.

„Грамотността е процес. При това дълъгпроцес. Но начинания като това, начинът – да се процедира с конкретни мерки,това е едно добро начало.“ С тези думи началникът на РИО – Виолета Илиева открикампанията Мол Бургас Плаза – „Имало едно време“.

Както PoligrafF.net вече ви разказа, инициативата е посветена награмотността и отношението към литературата и езика у подрастващите. В рамкитена кампанията ще се осъществят две акции – литературен конкурс за ученици до7-ми клас и списването на книга, изпълнена с цитати, които да подтикнатмладежите да се върнат към книгите.

„Нашата най-голяма отговорност е дапревърнем бургаските деца в интелигентни и грамотни хора. Това става с модерни,топли и уютни училища. Важни са и учителите. Но имаме нужда и от добри примери,“коментира Милена Панчева - гл. експерт в дирекция"Образование и демографски въпроси" къмОбщина Бургас.Първата част от кампанията започва днес.Приемът на творбите ще се осъществява на имейл imaloednovreme@burgasplaza.bg или на адрес гр.Бургас, ул.Транспортна31, Бюро Информация на Мол Бургас Плаза до 14-и декември. 3-те най-оригиналниприказки ще получат награди, а победителите ще бъдат обявени по време наКоледния концерт на Мол Бургас Плаза на 28.12.2014г., стартиращ в 17:00ч.

„От днес, учениците до 7-ми клас щемогат да вземат участие в литературния конкурс. Акцентът ще бъде грамотността и правописът в творбите. Във вторатачаст, всеки посетител ще може да сподели цитат от любима книга, зада вдъхнови другите да я прочетат. Тази книга ще направи тур по бургаскитеучилища”, обясни Драгомир Марков – изпълнителен директор на „Мол Мениджмънт БГ“ ЕАД. Мол Бургас Плаза е първият търговски център в страната, който се ангажира с този проблем.

* Първият цитат в книгата "Имало едно време", бе вписан от изпълнителния директор на „Мол Мениджмънт БГ“ ЕАД.  Драгомир Марков написа "Където има воля има и път..."

Повод за инициативата са последнитерезултати от изследванията на грамотността в Европа. По последни данни,страната ни се намира на 47-мо място по функционална грамотност на15-годишните. Чрез творческа задача и креативен подход, организаторите сенадяват да допринесат за промяната в ниския праг на грамотност у българскитемладежи.По думите на Илиева, конкурсът „Ималоедно време“ е едва началото. Началникът на РИО изрази надежда, че този форматще се превърне в традиция и дори ще се провежда два пъти годишно. Тя поеангажимент да осигури целия ресурс на бургаското образование за провежданетому.   

* Информационен сайт "PoligrafF" е медиен партньор на инициативата. Нашият репортер Ирина Йорданова, също вписа цитат в приказната книга. Той гласеше "Истинската мъдрост е в това да опростяваш сложното и да украсяваш грозното". Екипът ни желае успех на кампанията! 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега