Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Пристанището ще осигури свободен достъп на бургазлии до Морска гара

За целта до дни стартира изграждането на портал
Пристанището ще осигури свободен достъп на бургазлии до Морска гара

Пристанището ще осигури свободен достъп на бургазлии до Морска гара чрез изграждането на портал, каза директорът на бургаския порт Николай Тишев, цитиран от Радио „Фокус”.

Пристанището ще осигури свободен достъп на бургазлии до Морска гара чрез изграждането на портал, каза директорът на бургаския порт Николай Тишев, цитиран от Радио „Фокус”. По думите му порталът ще е покрай Фрегатата до Морска гара, покрай вълнолома.

След като отпадна текстът, с който общината иска да стопанисва от 1 до 4 корабно място, това няма да пречи на дейността на бургаския порт. „Това за мен е най-добрия вариант и ние го искаме отдавна“, категоричен бе Тишев.

„Ние вече имаме подписан договор с фирма, която да направи портала, покрай старата Фрегата. Другото е въпрос на организация, той като трябва да направим ограда, която да разграничи експлоатационната част на пристанището от този пешеходен достъп“, обясни директорът на порта.

Очаква се дейностите да започнат съвсем скоро, до няколко дни. Решено бе общинският съвет да възложи на кмета на община Бургас да поиска от министъра на транспорта, чрез областния управител на област Бургас, осигуряване на свободен пешеходен и вело достъп на гражданите до Морска гара, Фара и прилежаща територия в УПИ – 6, квартал 1, източната част от имот 10-19 с граници Морска гара, Първо корабно място, Яхт клуба и вълнолома до Фара в срок до 30.07.2014 г. , без да се нарушава експлоатационната дейност на пристанището. Докладната бе приета в този си вид от общинските съветници с 37 гласа "за".

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега