Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Регионалният щаб: В Бургас все още няма регистриран случай на Covid-19

Регионалният щаб: В Бургас все още няма регистриран случай на Covid-19

Измамници се представят за служители на Общината, извършват обири под претекст, че ще дезинфекцират дома.

В Бургас продължава да няма регистриран случай на Covid-19. Под карантина са поставени 140 души в региона. Това съобщиха от регионалния щаб на брифинг в сградата на Общината. 

Регистрирана е столичанка, пристигнала на бургаската автогара с изразени симптоми - висока температура и кашлица. Жената е поставена под домашна карантина, като й е взета проба за изследване. Заедно с нея под доброволна карантина са поставени и всички хора, които са пътували с нея.

Под карантина в инфекциозно отделение е поставен и мъж, пристигнал от Мюнхен. За него специалистите също са сметнали, че няма симптоми конкретно за коронавирус, но проба е взета и се изследва, уточни шефът на РЗИ - д-р Георги Паздеров.

Сформирана е и група от общински служители-доброволци, които заедно с полицията проверяват дали хората под карантина я спазват, а също така им доставят до вратата всичко необходимо - хранителни продукти, медикаменти и др.

През последните дни е установено, че в голяма част от анкетните карти, които се попълват на границата при влизане в България, се предоставят грешни адреси и непълна информация. Затова кметът Николов предлага, освен служителите на РЗИ, към събирането на тези данни за респект да се присъедини и Гранична полиция.

От общинския щаб съобщиха също така за случай с двама италианци, които пребивават в Бургас, след като решили да избягат от строгите мерки в тяхната родина и през сайт за резервации си наели квартира тук. За тях службите научават след сигнал от съседи. В момента италианците са под карантина и наблюдение.

"Това не означава, че са болни, но ние трябва да имаме информация кой откъде идва. Затова благодаря на всички, които ни помагат със своите сигнали", добави кметът.

Кметът Николов изтъкна, че доброволци се събират и в Бургас. Хора с медицинско образование, които работят извън сферата на болничната помощ, също ще бъдат мобилизирани да се включат в борбата с разпространението на вируса, тестването и грижата за пациентите.

В полицията са регистрирани и случаи на измами от страна на лица, които се представят за служители на Общината, като извършват обири под претекст, че ще дезинфекцират дома или ще консултират гражданите. Това информира началникът на ОДМВР - Бургас - ст. комисар Радослав Сотиров. Той призова бургазлии да се обръщат към горещите телефони и тел. 112 и да проверяват самоличността на всички посетители.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега