Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Сайт с обяви за работа събира данни от малолетни и непълнолетни

Сайт с обяви за работа събира данни от малолетни и непълнолетни

Сайт с обяви за работа събира данни от малолетни и непълнолетни лица. Над 2 500 български деца са се регистрирали за няколко години и, въпреки опасностите, са дали телефонен номер, град, снимки.

Сайт с обяви за работа събира данни от малолетни и непълнолетни лица. Над 2 500 български деца са се регистрирали за няколко години и, въпреки опасностите, са дали телефонен номер, град, снимки. Към момента, обаче, реална причина за правна и полицейска намеса няма, което възпира силите на реда да се намесят.

Случаят се разследва от ГДБОП и Държавната агенция за закрила на детето. Няма начин страницата да бъде заличена от интернет пространството, тъй като е регистрирана в Холандия, на името на руски гражданин. Властите там са информирали Интерпол, но към момента няма правно основание за по-задълбочено разследване, предава bTV.

Силите на реда се притесняват, че регистрираните в сайта деца могат да станат жертва на посегателства. Младежите очакват обаждане от потенциален работодател, но в анонимното пространство на интернет, може от тях да се възползват сексуални насилници, трафиканти на хора. Към момента конкретен сигнал няма, а част от децата, с които е разговаряно, така и не са потърсени от "работодател".

„Разговаряхме много подробно с колегите от ГДБОП и е факт, че към момента по българското законодателство няма престъпление. Това е намерение за намерение евентуално за извършване на престъпление, така че връзката не е толкова пряка. Самото намерение за склоняване на дете към сексуални действия е криминализирано, но в случая става въпрос за намерение за намерение, което няма как да бъде криминализирано в правната парадигма“, обясни експертът в Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) Петя Димитрова пред камерите на телевизията.

Тя посочи, че подобен феномен за първи път се установява у нас. Сайтът предлага работа на деца, което не е незаконно, но работодател реално не фигурира. За да се осигури безопасността на българските деца, топката остава в полето на родители и учители, чиято роля е да информират децата за опасностите в интернет и да предпазят младежите от потенциалните рискове.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега