Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Спасител на Северния плаж за малко не се удави

27-годишният Стоян е в критично състояние
Спасител на Северния плаж за малко не се удави

27-годишният Стоян, спасител на бургаския плаж, е в критично състояние. Във вторник вечерта, извън работно време, той играл волейбол с приятели, след което решил да се разхлади в морската вода. Скачайки във водата, на плиткото изглежда си удря главата и остава в безсъзнание

27-годишният Стоян, спасител на бургаския плаж, е в критично състояние. Във вторник вечерта, извън работно време, той играл волейбол с приятели, след което решил да се разхлади в морската вода. Скачайки във водата, на плиткото изглежда си удря главата и остава в безсъзнание, съобщава в. "Бургас днес и утре", цитирайки разкази на очевидци.

Виждайки младият мъж да изплува с лице надолу, в първия момент две плажуващи жени предполагат, че атлетичният спасител си прави шега. Но когато времето минава и той стои безжизнен, те влизат във водата, изкарват го на брега и му дават първа помощ. В първия момент той не диша, излиза кръв от устата му. Щом го свестяват, пострадалият казва, че не чувства крайниците си. Три жени звънят на бърза помощ в интервал от 10 минути, обясняват, че случаят е спешен, евентуално със счупен врат и престоял във водата по лице около 2 минути в безсъзнание.

След 25 минути линейка идва, без включена сирена, давайки път на други автомобили, съобщиха за вестника потресените очевидци. На спасилите момчето от водата им се наложило да го правят за втори път - да носят носилката до линейката. На място на инцидента е имало медицинско лице и шофьор, който обаче не пожелал да помогне при пренасянето на пострадалия.

„Пушеше си цигара, подпрян на стената, само даваше акъли, без да се включи”, коментира очевидец. Освен това на въпрос защо след като случаят е спешен, сирената не е включена, спешният екип отговарят сопнато „това не е ваша работа”. Събралите се останали втрещени от факта, че медицинското лице ги карало те да му сложат шина на врата. След отказа от страна на гражданите, жената от „Спешна помощ” грубо, по думите на събралите се, поставила фиксиращата яка на младежа.

Коментарът на д-р Асен Кърджев, директор на „Спешна помощ” – Бургас за действията на неговите служители бе, че не е направил проверка по случая, но неговият опит предполага, че поне половината от казаното от очевидците не е вярно. А на въпроса кога ще бъде направена проверка по случая той заяви „скоро няма да е, защото има доста сериозни проблеми, които в момента са наболели в Бърза помощ и нямаме възможност да правим проверка”.

Сирената не може да не е била включена, докато е пътувала в града, а когато пътят е свободен може и да няма сирена, посочи Кърджев. На тези интерпретации, посочени от очевидците, не им вярвам от опит, посочи още той.

Състоянието на момчето вчера по обяд бе тежко, с опасност за живота. То бе настанено в реанимация, не е контактно, на апаратна вентилация, с фрактура на шиен прешлен и контузия на гръбначен мозък,  съобщиха от МБАЛ Бургас.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега