Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Стотици семейства без детски заради отказ от ваксина

Стотици семейства без детски заради отказ от ваксина

Стотици български семейства са останали без детски надбавки заради отказ от ваксинация. В първото тримесечие средно по 760 деца са лишени от помощта, защото родителите им не са позволили да преминат през задължителната имунизация.

Стотици български семейства са останали без детски надбавки заради отказ от ваксинация. В първото тримесечие средно по 760 деца са лишени от помощта, защото родителите им не са позволили да преминат през задължителната имунизация.

За сравнение, през същия период на 2015-а, броят на семействата, лишени от детски по същата причина, е бил средно 78 на месец, пише в-к "Монитор". Според личните лекари, става дума предимно за деца от малцинствата, както и за семейства категорично против задължителните ваксини. "Основно това са родители, които четат в интернет истории за това как ваксините отключвали аутизъм",  обяснява д-р Красимира Стоева.

Сред тях е и Мария Иванова, която твърди, че след поставена ваксина на сина й, той спрял да говори. „След изследвания при холистичен лекар за наличие на тежки метали му беше поставена диагноза живачна интоксикация. Няма да ваксинирам повече децата си”, категорична е софиянката.

Родителски организации от години настояват задължителната имунизация да отпадне като изискване за получаване на детски надбавки. Според тях, това било личен избор на всеки родител и не би следвало заради него да бъдат лишени от помощ. Освен това, те са на мнение, че не е справедливо да им се отменят права, както се прави с родителите, които не си пращат децата на училище.

"И двете неща са задължителни, съответно и санкцията трябва да е еднаква", обясняват на свой ред от социалното министерство. През първите три месеца на година 493 хлапета средно на месец също са останали без детски надбавки, защото не са посещавали задължителната предучилищна група. В сравнение със първото тримесечие на миналата година броят им намалява, отчитат от АСП.

„През януари – март 2015 г. са били преустановени месечните семейни помощи на близо 660 деца”, обясниха от агенцията. Намаляват и санкционираните родители, които не пращат децата си на училище. Всеки месец по 5111 хлапета между 7 г. и 8 г. са оставали без финансова подкрепа от държавата, защото имат над 5 неизвинени отсъствия от час. За сравнение през първото тримесечие на миналата година броят им е бил с над 1000 повече.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Коментари

  • Магдалина Ковачева
    05 мар 2024 08:04

    Точно циганите слагат ваксини, аз едно циганско семейство не съм виждала, което да не получава детски. Но препатили българи като нас не смеят да си играят повече на руска рулетка. Както и да е. И без тия парици ще се оправим.

    1 : 0

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега