Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Тишев: Забраната на бурките трябва да влезе в националното законодателство

Тишев: Забраната на бурките трябва да влезе в националното законодателство

„В този си вид, докладната на Георги Дракалиев за забрана на облекло, което напълно или частично закрива лицето, няма как да бъде подкрепена от БСП. Ние сме съгласни, че трябва да има рестрикции за подобно облекло на публични места, но съвсем нормално е тези правила да преминат през националното законодателство и да бъдат наложени едновременно в цялата страна“, коментира общинският председател на БСП-Бургас – Николай Тишев пред журналисти днес.

„В този си вид,докладната на Георги Дракалиев за забрана на облекло, което напълно иличастично закрива лицето, няма как да бъдеподкрепена от БСП. Ние сме съгласни, че трябва да има рестрикции за подобнооблекло на публични места, но съвсем нормално е тези правила да преминат презнационалното законодателство и да бъдат наложени едновременно в цялата страна“, коментира общинският председателна БСП-Бургас – Николай Тишев преджурналисти днес.

По думите му, основниятпроблем е, че на местно ниво няма как да се осъществява контрол за спазванетона подобна наредба. Общинската полиция нито има право да „съблича“ нарушителите,нито може да ги арестува. Служителите й могат само да наложат глоба, която следтова да бъде платена и нарушението да продължи. Социалистът подчерта, че нанационално ниво БСП е готова да подкрепи въвеждането на подобни рестрикции.

Във въпросната докладнаима и други пропуски, коментира още Тишев. По думите му, така формулирана,забраната за прояви с религиозен характер може да усложни и някоинезастрашаващи обществения ред събития. Освен това, съществува и пропуск вобяснението за това къде ще бъде забранено носенето на религиозни знаци, буркии т.н. Улицата, например, не спада към нито едно от изброените в предложениетоградски пространства.

В рамките на днешниябрифинг, общинският председателна БСП-Бургас коментира и още двеспорни докладни. Едната от тях се отнася до отчуждаването на парцел в ж.к.„Славейков“. На мястото в момента се осъществява строеж, който Общината иска даспре, за да бъде обособен нов парк.

„За еднопетно от 500 квадрата, бургазлии ще трябва да платят над 1 200 000лева. Идеята на общината е това петно да бъде отредено за озеленяване. Какви общински нужди щебъдат задоволени чрез отчуждаването на тозиимот? Ако докладната бъде приета, ние ще изисквамепоемане на политическа отговорност“, коментира Тишев.

По думите му,натрупването на стойността на земята, обезщетението за пропуснати ползи и т.н.води до ненужно увеличение в стойността на този парцел, при положение, че вграда съществуват други изоставени площи, които могат да бъдат превърнати впаркове.

Третият горещ въпрос, покойто БСП ще отстоява позиция на утрешното заседание на общински съвет е„резервирането“ на парцел от варненски очен лекар. Докладната е внесена отзам.-кметът Лорис Мануелян и е свързана със заявление на д-р Хубенов, койтовъзнамерява да изгради нова очна клиника в града.

„Той смята да се кандидатира за инвеститор клас А, за да имаправо без търг да закупи общинска земя. В Бургас има три други очни клиники, които, когато са закупували земята си, никой не им е помагал, за даразвият дейността си. Т.е. нямаоснование д-р Хубенов да се възползва от такава помощ“, коментира Тишев.

Той подчерта още, чеварненската клиника с нищо не би могла да допринесе за качеството на услугата вграда. Множество от бургаските специалисти гостували в заведението на д-рХубенов във Варна, което означава, че новата клиника по всяка вероятност щетрябва да „открадне“ специалисти от някоя от другите бургаски очни болници. Втази връзка БСП ще изисква оттегляне на докладната, а въпросната варненскаклиника да мине на търг, ако желае да закупи земя и да строи в Бургас.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега