Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Узакониха бетона на къмпинг "Юг"

Узакониха бетона на къмпинг "Юг"

Бетоновите плочи, които бяха излети на къмпинг „Юг“ преди година, не са върху дюни. Бургаският административен съд е отхвърлил заповедта за премахването им, съобщава БНР. Двете бетонови плочи, които бяха изляти на пясъка на къмпинг "Юг" през миналата година са част от проект за ваканционно селище. След проверки от няколко институции бе констатирано, че те са на сиви дюни, а кметът на Царево издаде заповед да бъдат премахнати.

Бетоновите плочи, които бяха излети на къмпинг „Юг“ преди година, не са върху дюни. Бургаският административен съд е отхвърлил заповедта за премахването им, съобщава БНР. Двете бетонови плочи, които бяха изляти на пясъка на къмпинг "Юг" през миналата година са част от проект за ваканционно селище. След проверки от няколко институции бе констатирано, че те са на сиви дюни, а кметът на Царево издаде заповед да бъдат премахнати.

Тя бе обжалвана и съдът я отхвърля, коментира градоначалникът Георги Лапчев: "Тъй като се оказа, че тази година пясъчната дюна, тъй като те са бягащи пясъчни дюни, тази година е избягала някъде и не знам какво точно се е случило с нея, но факт е, че съдът отменя заповедта на кмета за премахване на бетоновите плочи."

По време на съдебните заседания бе назначена експертиза, изготвена от геолог от БАН, чийто заключения са, че пясъците не са дюни. Паралелно с това Бургаският окръжен съд е потвърдил заповед на кмета на Царево за премахване на 16 каравани, част от същия ваканционен комплекс. Тя се обжалва пред върховната инстанция. В съда тече и отделно дело за издаденото разрешително за цялото вилно селище.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега