Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

"Целуни ме, Кейт" отново на бургаска сцена тази вечер

"Целуни ме, Кейт" отново на бургаска сцена тази вечер

Спектакълът е създаден по мотиви от Шекспировата комедия „Укротяване на опърничавата”.

Тази вечер, от 19:00 часа, в залата на Държавна опера - Бургас ще цари музика и забавление. Жителите и гостите на града ще имат отново възможността да се насладят на постановката "Целуни ме, Кейт!", по музика на американския композитор Коул Портър.

Спектакълът е създаден по мотиви от Шекспировата комедия „Укротяване на опърничавата”. Заглавието се поставя за първи път на българска сцена – с официално откупени авторски права. Звездата с опърничав характер Лили Ванеси/Катарина ще бъде очарователната Шмилена Султанова.

На премиерния спектакъл, който се състоя на 4-ти септември, т. год., на сцената на Летен театър – Бургас, в ролята бе премиер солистката на Националния музикален театър „Стефан Македонски“ Еделина Кънева. Тази вечер, Шмилена Султанова ще бъде в блестящ сценичен тандем със звездата на Националния музикален театър – Марчо Апостолов, който ще се представи в ролята на Фред Греъм/ Петручо.

Артистичната Нона Кръстникова ще влезе в образа на своенравната кокетка Лоис Лейн/Бианка. Артистичният Бранимир Недков ще се превъплъти в ролята на Бил Калън/Лученцио. Патетичния Хари Тревър/Баптиста ще представи Веселин Спасов, Хети ще бъде Дарина Запрянова, надареният с многостранни таланти Пол –  Йордан Христозов. Влизайки в забавните роли на Първи и Втори гангстер, настроение на сцената ще внесат Диман Панчев и Яни Николов. В образа на сенатора Харисън Хаулъл публиката ще види Петър Тихолов. В ролите на обожателите на Катарина ще бъдат: Хортензио – Любомир Тодоров, Гремио – Милен Динолов, Ралф – Александър Перпериев.

Смели, но в същото време — в съзвучие с каноните на класическия мюзикъл, са режисьорските решения на Александър Текелиев. Всеки детайл от сценичното действие е в синхрон със сюжетното развитие. Помощник-режисьори на спектакъла са Лина Пеева и Петър Тихолов, сценограф и идеен създател на атрактивните костюми, сътворени с романтичен финес и прецизност към детайла, е Денис Иванов. Желка Табакова е създател на впечатляващата хореография. Диригент на хоровия състав е Невена Михайлова.

Зад диригентския пулт ще бъде младият маестро Цанислав Петков. Едва 29-годишен, той  успява да запали у оркестрантите искрата на удоволствието от музицирането на свежия, зареждащ, предизвикващ разнопосочни мисли и емоции спектакъл. 

„Целуни ме, Кейт” прави оригинална препратка към духа на Шекспир, осъвременен чрез средствата на американския мюзикъл. Получава се забавен похват "театър в театъра", като посланията се предават на публиката под формата на интелектуална закачка. Постановката изгражда спойка между музика, оригинална сценография, интелигентни решения с играта на светлините, полусенките, отраженията, пречупващи образите, изваждайки под ъгъла на неочакван ракурс онова, което е почти незабележимо. Но, в същото време, въздействащо и запомнящо се – чрез интелектувалния резонанс, който предизвиква.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега