Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Честит ден на... съня!

Честит ден на... съня!

Колкото и да ни се иска, обаче, концепцията на този ден съвсем не включва оставане в леглото цял ден. Целта на честванията е образователна – да обясни на хората вредата от нездравословния режим на сън и последиците от него.

На днешната дата –14 март се отбелязва Световният ден на съня. Празникът се чества вече повече от10 години по инициатива на Световната асоциация за профилактика на съня,Световния фонд за психично здраве и Световната здравна организация. Колкото ида ни се иска, обаче, концепцията на този ден съвсем не включва оставане влеглото цял ден. Целта на честванията е образователна – да обясни на хоратавредата от нездравословния режим на сън и последиците от него.

Ако се доверим намножеството научни изследвания, проведени през последните години, тонездравословният режим на сън се оказва един от най-опасните фактори заздравето и тонуса на човека. Недостатъчният сън може да доведе до високо кръвноналягане, диабет, мигрена и др.

Освен това, небива да пропускаме и факта, че неотпочиналият достатъчно човек често сесблъсква със затруднения в концентрацията, липса на креативност и дори социалниконфликти. Нарушенията в сънния цикъл могат да ни направят раздразнителни инеефективни на работното място.

В същото време,прекалената продължителност на съня също не е полезна, показват последнитеизследвания. Като всичко хубаво – и сънят може да навреди, ако прекаляваме снего. Тези, които си поспиват повечко, обикновено по-бързо се уморяват, може дачувстват отпадналост и слабост на мускулатурата.

Изводът е, че „златнатасреда“ отново се оказва най-доброто решение. Здравословният режим на сън,заедно с балансираната диета и спорта са ключът към здравия дух и здравототяло. Що се отнася до храните – за сладки сънища специалистите препоръчват дапохапваме банани, бадеми и да не прекаляваме със захарта.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега