Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Чудотворна икона пристига днес в Поморие

Стартира и фестивалът на православната музика
Чудотворна икона пристига днес в Поморие

Днес в Поморие пристига чудотворна икона на Света Богородица. Посрещането на иконата е предвидено за 19 часа пред кафене "Градина". Оттам ще тръгне литийно шествие до храм „Свето Рождество Богородично”, където Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Йоаникий ще отслужи молебен и водосвет за здраве.

Днес в Поморие пристига чудотворна икона на Света Богородица. Посрещането на иконата е предвидено за 19 часа пред кафене "Градина". Оттам ще тръгне литийно шествие до храм „Свето Рождество Богородично”, където Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Йоаникий ще отслужи молебен и водосвет за здраве. След това литийното шествие ще продължи до площад „Св. Св. Кирил и Методий”, където ще се състои официалното откриване на 10-тото издание на  Международния фестивал на православната музика „Света Богородица – Достойно есть”.         

По време на церемонията, кметът на община Поморие Иван Алексиев ще връчи плакет „Почетен гражданин” на Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Йоаникии. Той бе удостоен с почетното звание с решение на Общински съвет Поморие в края на 2012 година.  В дните на фестивала чудотворната икона ще бъде изложена в храм „Рождение на Пресвета Богородица” в града.

Тази година във фестивала ще се включат 24 хора от девет държави - Русия, Украйна, Молдова, Гърция, Румъния, Сърбия, Холандия и Франция. До 11 юни, със своите песнопения, те ще превърнат Поморие във духовен център, за което ще допринесе и чудодейната икона „Света Богородица - Достойно есть”, която ще бъде изложена в храм „Свето Рождество Богородично”  за поклонение по време на фестивалните дни. По инициатива на кмета Иван Алексиев, с благословията на Негово Светейшество Българският патриарх Неофит, светият синод даде разрешение иконата да бъде пренесена от храм „Свети Александър Невски”, София, в Поморие.         

Международният фестивал на православната музика  се организира от Община Поморие и Сливенска Митрополия и се провежда под патронажа на кмета Иван Алексиев и Н. В. Пр. Сливенския митрополит Йоаникий.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега