Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Шест впечатляващи оперни артисти се събират в Бургас за концерта "Басисимо"

Шест впечатляващи оперни артисти се събират в Бургас за концерта "Басисимо"

Шест впечатляващи артисти от българския и световен оперен свят ще изпълнят най-добрите си партии от репертоара, с който са известни на сцената.

Едни от най-въздействащите гласове на бургаската операизлизат рамо до рамо на сцената в четвъртък за концерт-спектакъла „Басисимо“.Шест впечатляващи артисти от българския и световен оперен свят ще изпълнятнай-добрите си партии от репертоара, с който са известни на сцената.

Проектът„Басисимо“, дело на директора на Държавна опера – Бургас Александър Текелиев,събира три баритона и трима баси под диригентската палка на маестро ИвайлоКринчев. От баритоните на сцената ще видим Александър Крунев, Марян Йованоски иЙордан Хистозов, а басите, които ще излязат в четвъртък вечер, са Делян Славов,Диман Панчев, Костадин Мечков и Тошо Герджиков.

В програмата са включени Ариятана Жерар от операта „Андре Шение“ в изпълнение на Александър Крунев, Арията наБартоло от „Севилския бръснар“, изпълнена от Тошо Герджиков, Костадин Мечков щепредстави Арията на Гомес де Силва от „Ернани“, Делян Славов ще изпълни Песентана Варлаам от „Борис Годунов“ и др.

Освен самостоятелни изпълнения публиката щечуе атрактивни съвместни изпълнения – дуетът на Боздугански и Станчо Квасниковот мюзикъла „Службогонци“, изпълнен от Йордан Христозов и Тошо Герджиков,партньорската партия на Филип и инквизитора от операта „Дон Карлос“ визпълнение на Костадин Мечков и Делян Славов, Диман Панчев и Марян Йованоски щечуете като Атила и Ецио от операта „Атила“ на Джузепе Верди.

Катонай-атрактивните части от концерта певците сочат партиите, изпълнени съвместноот всички – Арията на клеветата от „Севилския бръснар“, в която ще се включат ичетиримата баси – Диман Панчев, Делян Славов, Костадин Мечков и Тошо Герджиков;както и партията на тореадора Ескамилио от операта „Кармен“, в която ще чуемкакто басите, така и баритоните Марян Йованоски, Александър Крунев и ЙорданХристозов.        

За„Басисимо“ солистите и диригентът се събират в промеждутъка на международнитеси ангажименти. Специално за концерт-спектакъла от Македония пристига звездатана Скопската опера Марян Йованоски. Маестро Ивайло Кринчев се завръща отежегодните си изяви в Южна Корея. Между ангажиментите си за Македонската операи балет, варненската и русенската опера, ученикът на Бруно Кали, Мирела Парутои Рената Ското бас Делян Славов отделя време и за изявата в родния си Бургас.От русенската опера за събитието пристига баритонът Александър Крунев.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега