Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

400 плувци от 6 държави ще спорят за отличията на 6-ия международен турнир "Бриз"

400 плувци от 6 държави ще спорят за отличията на 6-ия международен турнир "Бриз"

Заради епидемията от Ковид-19 ще липсват представители на традиционния участник - Египет. До последно се очаква да се включат и плувци от Турция.

Около 400 плувци от 6 държави(Сърбия, Македония, Румъния, Испания, Молдова и България) ще спорят за отличията на 6-ия международен турнир "Бриз", който ще се проведе от 9 до 11 октомври (петък до неделя) на басейн "Парк Арена ОЗК". Заради епидемията от Ковид-19 ще липсват представители на традиционния участник - Египет. До последно се очаква да се включат и плувци от Турция.

Солидно е и бургаското представителство на турнира. В надпреварата ще се включат над 90 талантливи плувци от клубовете "Бриз", "Черноморец" и КВС"Бургас".Организатори на международния турнир са ПК"Бриз" с подкрепата на Българска федерация плувни спортове и Община Бургас.По време на тази надпревара, която през годините се утвърди като една от най-силните у нас и на Балканския полуостров са поставени множество национални рекорди.Турнирът в Бургас е официално състезание за покриване на нормативи за предстоящите големи континенталнипървенства. 

Включен е в международния и вътрешния календар на БФПС и фигурира в международните календари на ФИНА(Световната плувна федерация) и на ЛЕН(Европейската плувна федерация).Състезателите са разпределени в 5 възрастови групи, съответно за жени и мъже. Най-малките са родени през 2011 година, а най-големите през 2002 година и по-големи.По време на турнира "Бриз" на плувен комплекс "Парк Арена ОЗК" ще бъде използвана преградната стена на басейнаи състезанието ще се проведе на 25-метров басейн, с 10 коридора.

Своеобразен атестат за авторитета и силата на международния турнир "Бриз" е участието в предишните години назвезди от ранга на Динко Юкич(световен и европейски шампион и четвърти на Олимпийски игри,Антъни Иванов(световен вицешампион за юноши, финалист на СП и ЕП за мъже), Нелсън Силва(златен медалист на състезанията за Световната купа на ФИНА), Татяна Салкутан(олимпийска шампионка за девойки и многократна медалистка от СП и ЕП.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега