Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

5-те суперхрани на юни

5-те суперхрани на юни

Температурите тепърва тръгват нагоре, а жарките слънчеви лъчи все повече и повече ще атакуват кожата ни.

Юни чука на вратата. Преди да щурмуваме плажа обаче е добре да се пренастроим за новия сезон. Температурите тепърва тръгват нагоре, а жарките слънчеви лъчи все повече и повече ще атакуват кожата ни. Когато говорим за здравословно хранене, повечето специалисти биха препоръчали да включваме в диетата си възможно най-много сезонни плодове и зеленчуци, както и храни, осигуряващи необходимите за периода вещества. Предлагаме Ви списък с пет суперхрани за месец юни:

1. На пазара вече можете да откриете първите кайсии. Те са сред “най-летните плодове” по нашите ширини. Но освен вкусни и освежаващи, те са и много полезни. Кайсиите съдържат около 48 калории на 100 грама. Богати са на витамин А и витамин С, които са особено полезни за кожата. Освен това, тези плодове съдържат и фибри, калций, желязо, витамин В6 и магнезий.


Снимка: RitaE/Pixabay 

2. Тиквичките също са част от лятното меню у нас. В началото на новия сезон можете да заложите на този плод/зеленчук, тъй като той е изключително диетичен - едва 17 калории на 100 грама. Тиквичките са изключително богати на витамин С, но съдържат и витамините В6 и А, както и калий и фибри.


 Снимка:  Pexels/Pixabay 

3. Вместо шоколад, за десерт вземете ягоди. Те също са част от задължителното меню през юни, за да ни освежат с аромата и сочния си вкус. Червените плодчета ни доставят почти цялото необходимо на тялото ни количество от витамин С в едва 100 грама. Съдържат и фибри, както и някои киселини, които правят усмивката ни ослепителна.


Снимка: Alexas_Fotos/Pixabay

4. В първите дни на лятото, когато кожата Ви още не е привикнала към увеличеното количество слънчева радиация, заложете на доматите. Те са богати на антиоксиданта “ликопен”. Той неутрализира вредните молекули, синтезирани при продължително излагане на UV лъчи.


Снимка: Mabel Amber/Pixabay

5. Грейпфрутът, макар и често разглеждан като по-скоро зимен плод у нас, е същинско съкровище в началото на лятото. На първо място, той съдържа около 90,5% вода, което означава много хидратация, необходима през лятото. Освен това, той се възприема като една от най-подходящите храни при режим за отслабване и вталяване. Консумирайте го между храненията, но никога на празен стомах. Можете да го превърнете и в добавка на хранителния си режим като консумирате половинка около 20 минути преди хранене.

Снимка: Jill Wellington/Pixabay 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега