Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Агенцията за технически надзор продължава проверките за опасни стоки

Агенцията за технически надзор продължава проверките за опасни стоки

На разположение на гражданите са и телефоните за сигнали: 02 980 63 17 и 02 892 97 45. Там можете да съобщите, ако се усъмните в в сигурността и качеството на електрически уреди, пиротехнически средства, играчки и горива.

Държавната агенция за метрологичен и технически надзор продължава проверките за опасни стоки по празниците. На разположение на гражданите са и телефоните за сигнали: 02 980 63 17 и 02 892 97 45. Там можете да съобщите, ако се усъмните в в сигурността и качеството на електрически уреди, пиротехнически средства, играчки и горива.

Дежурните телефони работят от 23-и декеври и на тях вече са получени три обаждания за зареждане с некачествено гориво Е79 и две за опасни коледни лампички, пише в-к "Стандарт". Още преди коледните празници агенцията предприе мащабни проверки на пиротехническите изделия в търговската мрежа.

От проверените общо 44 вида, 7 са продавани в нарушение на правилата за безопасност. Стоките са иззети. Има пропуски в упътванията за употреба на български език, а при един от артикулите е липсвала СЕ маркировката за стандарт на производството.

Изтеглени от пазара са и малки пиробатерии, които при първия изстрел се обръщат и стрелят настрани. Забранена е продажбата и на триъгълни пиратки заради силния шум от 120 децибела, който предизвикват.

Агенцията има правомощия да проверява и качеството на течните горива. На същите дежурни телефони можете да подадете сигнал и при съмнение, че сте заредили автомобила с некачествен бензин, или в случай, че се притеснявате, че устройствата за зараждане по бензиностанциите са манипулирани.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега