Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Алексиев: Репортажът с Тончев неоснователно нагнетява негативно отношение

Алексиев: Репортажът с Тончев неоснователно нагнетява негативно отношение

Кметът на Поморие - Иван Алексиев се противопостави на обвиненията и коментарите, които журналистът Стоян Тончев отправи в интервю пред Нова Телевизия. Община Поморие разпространи официален отговор, подписан от кмета Алексиев, възползвайки се от правото си на отговор.

Кметът на Поморие - Иван Алексиев се противопостави на обвиненията и коментарите, които журналистът Стоян Тончев отправи в интервю пред Нова Телевизия. Тончев, който стана жертва на побой миналата седмица, заяви пред камерите, че по негово мнение нападението над него е резултат от негови разследвания и публикации. Той коментира още, че не вярва в разследването на случая и според него задържани няма, тъй като не са му предоставени снимки за разпознаване.

Община Поморие разпространи официален отговор, подписан от кмета Алексиев, възползвайки се от правото си на отговор. Предлагаме на вниманието Ви официалната позиция на общинската администрация в морския град*:

"Уважаеми журналисти,

Считам, че интервюто с г-н Стоян Тончев излъчено в сутрешния блок на НОВА ТВ „Здравей, България” на 18.01.2016 г., в 7:14 часа, неоправдано внушава на зрителите и съгражданите ми превратно отношение към мен и към институцията Община Поморие.

Заявявам, че Община Поморие няма никакви взаимоотношения с г-н Стоян Тончев, освен чрез компетентните органи на Република България.

За споменатите от него публикации в сайта zadkulisite.com и по-конкретно в рубриката „Градът”, се извършват проверки, които до момента не са констатирали квалифицираните от него нарушения. 

Излъченият репортаж обаче засяга интересите на представляваната от мен община и по-точно абсолютно неоснователно нагнетява негативно отношение, породено от манипулативни обвинения, на които категорично се противопоставям.

Уважаеми журналисти,

Уважавам правото на всеки да изразява мнението си свободно, но намирам за неуместно, ефирът на една от най-гледаните телевизии в страната да бъде използван като трибуна на човек, самопровъзгласил се да раздава правосъдие и справедливост. За целта има държавни компетентни органи и не бива да се допуска възможността някой друг да изземва функциите им.

Справка с цитирания сайт ще Ви покаже, че той е изпълнен с негативни, цинични и в голяма степен жлъчни публикации, насочени най-вече към централната власт на Република България, и в частност към ръководството на Община Поморие.

Уважаеми господин Николаев,

Проверихте ли образованието и практиката на г-н Стоян Тончев преди да го наречете в национален ефир Ваш „колега”?

Използвам възможността отново да призова всички компетентни органи в конкретния случай да положат максимални усилия и да ни изяснят неприятния инцидент.

С уважение,
 
ИВАН АЛЕКСИЕВ
КМЕТ НА ОБЩИНА ПОМОРИЕ
"


*Публикуваният текст е пълен и без редакторска намеса.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега