Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Антон Тонев: Вероятно с наредба личните лекари ще продължат да издават направления за PCR

Антон Тонев: Вероятно с наредба личните лекари ще продължат да издават направления за PCR

По думите му решението за отпадането на мерките е комплексно, а не политическо.

„Всеобщо мнение е, че може би с наредба ще направим, така че личните лекари да продължат да издават направления за PCR тестове още от следващата седмица”. Това заяви за Nova шефът на Здравната комисия доц. Антон Тонев. Коментарът му идва по повод новината, че след отпадането на извънредната епидемична обстановка общопрактикуващите медици няма да могат да извършват подобна дейност.

„Да се върнем към фактите, че няма данни актът на извънредна епидемична обстановка да бъде удължен, което е в рамките на изпълнителната власт. Това означава, че от 1 април отпадат всички ограничения. Тоест, няма да бъдем санкционирани, ако не носим маски. Вървейки по пътя на логиката, предложихме законопроект, в който да се създадат инструменти в ръцете на изпълнителната власт и на директорите на РЗИ, които да могат да реагират, ако се случаите се увеличат отново”, поясни Тонев. 

По думите му решението за отпадането на мерките е комплексно, а не политическо. 

„Вече имаме достатъчно опит, за да знаем какво причинява това заболяване. Последният подвид на Омикрон даде възможност да имаме контрол и болниците ни да не са препълнени”, каза още Тонев. И заяви, че той ще продължи да носи маска в парламента.

По думите му се обсъждат предложения за промени във всеки един сектор от здравеопазването.

„Лекарите работят на ненормиран работен ден. Те имат едно официално работно време и когато излязат от кабинета продължават да работят през телефона си. Нашето предложение не включва промяна в това къде ще работи личният лекар, с какви документи. Предложенията ни включват промяна в начина на заплащане. Трябва да имаме електронно здравно досие. Обсъждаме промени, които може да влязат в сила най-рано догодина”, поясни Тонев и даде следния пример: 

„Ако ви е лошо и имате температура, влизате в здравното си досие и то ви показва кой личен лекар най-рано може да ви приеме във вашия регион. Така няма да чакате на опашка”.  
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега