Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Асен Василев: Инфлацията у нас ще се успокои

Асен Василев: Инфлацията у нас ще се успокои

Газовата диверсификация е в наш интерес, а не да подаряваме кученца на Путин, категоричен е вицепремиерът

"Да се говори, че държавата не си изпълнява ролята, не е вярно. Това, което превозвачите искат, е допълнително финансиране и компенсиране и то е извън това, което държавата трябва да предостави като субсидия. Дали сме от парите на гражданите повече за субсидиране на транспорта, но всяко допълнително искане е да се преразпределят средствата на гражданите в посока на малка група превозвачи". Това каза пред БНР вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев.

И припомни, че обхватът на тол системата се разширява, защото са премахнати винетките за превозвачите:"Не е нормално българските граждани с колите да плащат 2/3 от средствата за пътищата в страната. Който повече ползва пътищата е справедливо да плаща повече. Ако превозвачите са съгласни да върнем винетките, да го предложат. Тогава ще видим дали сметката няма да излезе във вреда на превозвачите, и то на малките превозвачи".

Вицепремиерът прогнозира, че инфлацията у нас предстои да се успокои, тъй като тя вече е калкулирана във всички стоки и услуги. "Във всички сектори има ръст на икономиката за първото тримесечие. Има само един-два сектора с около 1% спад".

Във връзка с природния газ министърът на финансите посочи, че българският интерес е в истинската диверсификация:"А не да седим и да се кълнем, че имаме един доставчик и че ако него го няма, всичко ще умре. Позицията на Бойко Борисов е тази - трябва да ходим да подаряваме кученца на Владимир Путин, за да не ни спре газа. Българският национален интерес е съвсем друго".
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега