Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Атанас Пеканов: Служебният кабинет работи по закон за приемане на еврото

Атанас Пеканов: Служебният кабинет работи по закон за приемане на еврото

"По Плана за възстановяване и устойчивост очакваме тази есен над 1,3 милиарда евро за проекти и реформи, които да се влеят в икономиката ни и да я направят по-устойчива и по-силна", завяи Пеканов.

"На днешното заседание на Министерски съвет приехме норамтивни промени по отношение на така наречения координационен съвет за подготовка на Република България за членство в еврозоната". Това обяви служебният вицепремиер по управление на европейските средства Атанас Пеканов след проведеното редовно заседание на Министерски съвет. 

"Нашата цел е всички тези процеси, които вече са стартирали да продължат да се случват без забавяния и без спирания. Знаете, че има национален план за въвеждане на еврото. Той беше приет от редовния кабинет. Там бе заложена индикативна дата, целева дата 1 януари 2024 година. Наша отговорност като служебен кабинет е всички технически процеси, които трябва да се случват в идните седмици, да се случват без забавяния", обясни Пеканов. 

"Съществува, създадена е вече междуведомствена работна група, която работи по законодателните промени, т.нар. "закон за въвеждане на еврото. Тя трябва да даде резултат в идните седмици", обяви Пеканов като допълни, че когато законопроектът е готов ще бъде входиран в параламента. 

"Моето мнение, както и мнението на служебния кабинет е, че присъединяването към еврозоната ще донесе ползи на България. Те ще бъдат репутационни, имиджови, ще донесе ползи от гледна точка на отпадане на различни транзакционни разходи, различни разходи на фирмите, ще повиши доверието в страната ни, ще подобри инвестиционния климат", каза още служебният вицепремиер. 

"Днес България и служебното правителство подаде първото искане за плащане на Плана за възстановяване и устойчивост. По него страната ни очаква тази есен над 1,3 милиарда евро за проекти и реформи, които да се влеят в икономиката ни и да я направят по-устойчива и по-силна", завяи Пеканов.

Брифинг на вицепремиера по управление на европейските средства Атанас Пеканов

Брифинг на вицепремиера по управление на европейските средства Атанас Пеканов. Повече четете тук --> https://bit.ly/3RatSby

Публикувахте от Новините на NOVA в Сряда, 31 август 2022 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега