Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бачийски: Заличената общинска улица в "Росенец" не свършва "в нищото", а стига до морето

Бачийски: Заличената общинска улица в "Росенец" не свършва "в нищото", а стига до морето

На място в парка било извършено замерване от сертифициран геодезист, което показало, че на това място е изградена залята с бетон отсечка, която достига до плажа под т.нар. "летни сараи на Ахмед Доган".

Заличената общинска улица в "Росенец" не свършва "в нищото", а има продължение, стигащо до морския бряг. Това установила проверка на общинския съветник Констатин Бачийски.

На място в парка било извършено замерване от сертифициран геодезист, което показало, че на това място е изградена залята с бетон отсечка, която достига до плажа под т.нар. "летни сараи на Ахмед Доган". Нещо повече, самото бетонно продължение на общинския път било разположено върху терен, публична държавна собственост.

"Не коментирам кой, кога и как е разрешил върху държавен терен да бъде изграден този бетонен път, но съществуването му дава възможност на всеки български гражданин да стигне до брега, стига да се премахнат оградите, възпрепятстващи свободното преминаване", коментира Бачийски.

Според него при съществуващото положение става излишно строителството на ново алтернативно трасе до плажа, какъвто вариант предлага мнозинството на ГЕРБ в Общинския съвет. Съветникът от опозицията очаква от Община Бургас и Областна управа да регламентират свободния достъп до брега и да премахнат оградата, която е поставена върху „заличения“ общински път.

Междувременно по повод тази информация за достъп до брега в местността „Росенец“, от Община Бургас разпространиха следното изявление: 

Общинската улица не води до морския бряг, а до частен терен и това е видно от действащата кадастрална карта. Ако собственикът на терена е извършил дейности, чрез които е навлязъл в публична държавна собственост, то той носи отговорност пред компетентните държавни институции.

Приложение, извадка от актуална кадастрална карта:

Снимка: Община Бургас

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега