Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

БАКР: Община Поморие е финансово стабилна и кредитоспособна

БАКР: Община Поморие е финансово стабилна и кредитоспособна

Окончателният доклад на Българската агенция за кредитен рейтинг /БАКР/, сочи че Община Поморие ще бъде с добра кредитоспособност в дългосрочен и средносрочен план. Агенцията анализира подробно финансовите показатели на Общината, в т.ч. собствени приходи, приходи от държавния бюджет и разходна част, за годините от 2009 до 2014 г. По този начин прави оценка на качеството и сигурността във финансовото управление и възможността за обслужване на кредитните средства през следващите три години.

Окончателният доклад наБългарската агенция за кредитен рейтинг /БАКР/, сочи че Община Поморие ще бъдес добра кредитоспособност в дългосрочен и средносрочен план. Агенциятаанализира подробно финансовите показатели на Общината, в т.ч. собствениприходи, приходи от държавния бюджет и разходна част, за годините от 2009 до2014 г. По този начин прави оценка на качеството и сигурността във финансовотоуправление и възможността за обслужване на кредитните средства през следващитетри години.

Дългосрочният инвестиционниятрейтинг на Община Поморие е с оценка А, което означава много добра финансова стабилност и способност за генериране насобствени приходи. Слаба зависимост към централния бюджет и слабачувствителност към изменения в икономическата среда.Краткосрочният рейтинге оценен с А-1 – Финансова стабилност имного добра позиция. Слаба или незначителна чувствителност към изменения викономическата среда.Относнодългосрочния кредитен рейтинг също е прогнозирана стабилна перспектива.

„Собствените приходи сехарактеризират с устойчива възходяща тенденция с нарастващ темп на ръст, койтоза последната година достига 41,2 % на годишна база. Друг положителен фактор есравнително високият дял на собствените приходи в приходите за местни дейности,който също се повишава от 86% през 2009 г., до 98 % през 2012 и само презпоследната година е налице слаб спад с 1 п.п.” – се казва в доклада.Анализът показва, чеОбщина Поморие финансира значителна част от капиталовата си програма съссредства по европейски програми, като през последната година те са с най-високдял 88,3 %.Получените резултатипоказват, че при развитие, сходно с прогнозираното, Община Поморие ще реализираположителен оперативен резултат през целия прогнозен период. БАКР счита, чеобщината ще се характеризира с добра кредитоспособност в краткосрочен исредносрочен план", заключва докладът.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега