Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Безплатен скрининг за туберкулоза и консултации в Бургас през следващите дни

Безплатен скрининг за туберкулоза и консултации в Бургас през следващите дни

През следващите дни, Специализирана болница за активно лечение по пневмофтизиатрични заболявания - Бургас обявява дни на отворените врати. В четвъртък и петък, в здравното заведение ще се извършват Скрининг за риска от туберкулоза чрез анкета и консултации между 9 и 17 часа.

През следващите дни, Специализирана болница за активно лечение по пневмофтизиатрични заболявания - Бургас обявява дни на отворените врати. В четвъртък и петък, в здравното заведение ще се извършват Скрининг за риска от туберкулоза чрез анкета и консултации между 9 и 17 часа.

Инициативата е посветена на Световния ден за борба с туберкулозата (24-и март), който тази година ще премине под мотото "Обединени в борбата с туберкулозата!". РЗИ Бургас установи, че учениците в града не са особено информирани за симптомите, профилактиката и причинителите на това заболяване.

По данни на СЗО повече от 30% от населението на земята е инфектирано, а 15 млн. от хората по света са засегнати от активна туберкулоза. Всяка година в света се регистрират 9 милиона нови случаи, а 1,5 милиона души умират. Въпреки усилията за борба със заболяването, ежегодният спад на заболеваемостта е недопустимо нисък.

По повод Световния ден за борба стуберкулозата Д ПБПЗ РЗИ Бургас в партньорство с община Бургас, УВЗ, ЦДГ, ОРС,НПО, СБАЛПФЗ гр. Бургас за поредна година организира кампания, чиято цел е дасе повиши обществената информираност по отношение на заболяването туберкулоза,да се подобри здравната профилактика, както и да се популяризира здравословенначин на живот.

Дейноститеза отбелязване на Световния ден за борба с туберкулозата включват:

- Организиране и провеждане налекции и беседи с деца, ученици, родители, медицински специалисти, персонал отДЗ и УВЗ от областта по теми свързани с профилактика на туберкулозата;

- Здравно - информационна кампаниясред населението /ДЗ, УВЗ, ДДЛРГ, ПУ, пенсионерски клубове, ромско население идр./;

- Отворени врати в Специализирана болница за активно лечениепо пневмофтизиатрични заболявания гр. Бургас, ул.”Гурко” № 64.

Туберкулозата е хронично инфекциозно заболяване, което засяга главно дихателните органи (90 % от случаите). Развиват се и извънбелодробни форми със засягане на други органи и системи. Причинител на болестта е туберкулозният бактерий. Той се отличава със значителна устойчивост във външната среда.

Особено дълго се запазва в храчките, отделяни от болните, включително и след тяхното изсъхване. В тъмни и непроветрени помещения, туберкулозният бактерий издържа до 3 г. Туберкулозните бактерии са силно чувствителни на директна слънчева светлина и загиват след 5-10 минути.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега