Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бивши възпитаници на Музикалното в Бургас с концерт "На гости у дома"

Бивши възпитаници на Музикалното в Бургас с концерт "На гости у дома"

"У дома е най-хубаво", казват някои. Тази седмица това ще бъде вярно за двама изключителни музиканти, бивши възпитаници на Националното училище за музикално и сценично изкуство „проф.Панчо Владигеров” Бургас. Те ще се завърнат в родния град и в старото си училище за концерта "На гости у дома".

"У дома е най-хубаво", казват някои. Тази седмица това ще бъде вярно за двама изключителни музиканти, бивши възпитаници на  Националното училище за музикално и сценично изкуство „проф.Панчо Владигеров” Бургас. Те ще се завърнат в родния град и в старото си училище за концерта "На гости у дома".

Китаристите Ивайло Нинчев и Жеко Жеков са изучавалитънкостите на този музикален инструмент при Стоян Маринов.Сега двете пораснали момчета  са студенти в Националната музикална академия, специалност  Поп и джаз изкуство.Ивайло вече е трети курс и  учи в класа на Цветан Недялков, а Жеко епървокурсник и се обучава при Огнян Весков.

И двамата са стипендианти наМинистерството на културата по Програмата за закрила на деца с изявени дарби. И двамата са лауреати и носители на първи награди отконкурсите за изпълнение на българска музика „Върбан Върбанов”, Международенконкурс за класическа китара Кюстендил,Международен фестивал на класическата китара „Пеещи струни” в Гоце Делчев и други.

Харизматичните и многообещаващи  музиканти, разчупват рамките на китарнотоизпълнение, вплитайки свои елементи и импровизация в музиката, коятоизпълняват. Артистични, оригинални и въздействащи, Ивайло и Жеко освен  като добри инструменталисти се изявяват икато отлични вокалисти.

Пред публикатате ще покажат, че не са забравили любимото си училище, където са направили първите стъпки на сцената и ще представяткакто класически, така и съвременни парчета. На всичко това, почитателите на музиката и любителите на китарата, ще могат да се насладят тази сряда (1-ви април) от 18 часа в Концертната зала на Музикалното училище.

Концертът "На гости у дома" се осъществява в рамкитена проект "На концерт в сряда".

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега