Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

България очаква увеличение на чуждите туристи за Великден

България очаква увеличение на чуждите туристи за Великден

Най-много посещения се очакват от съседните страни - Гърция, Македония, Сърбия и Румъния.

България ще посрещне повече чуждитуристи през т.нар. Великденска седмица, в сравнение с миналата година.Това прогнозират от Министерството на туризма. Най-много посещения се очакват от съседните страни - Гърция, Македония, Сърбияи Румъния. Туристите от тях ще пристигнат предимно с личните си автомобили илис автобусен транспорт.

По данни на летищата София, Пловдив, Варна и Бургас сеочакват да бъдат извършени 523 полета покрай Великден, което е ръст от 12.2%спрямо миналата година. Най-много полети ще има от Великобритания (85 броя, ръст от 39.3%) и Германия (80 броя, ръст от 14.3%).

Значително увеличение има от Италия иИспания, съответно 54 полета и ръст 42.1%от първата дестинация и 35 полета и ръст 40% от втората. Останалите държави, откоито се очакват повече туристи са от Австрия (41 полета и ръст 2.5%), от Франция (21полета и ръст 10.5%), от Полша (17 полета и ръст 13.3%) и от Холандия (15полета и ръст 15.4%).

Значителен брой от пътниците ще бъдатбългари, които живеят и работят в чужбина. Но с тези полети се очаква дапристигнат и по-голям брой чужди туристи от изброените държави. Част от чуждестранните туристи ще отседнат в курортите или щепредприемат пътуване във вътрешността на страната с цел  културен и религиозен туризъм.

Голям интерес от чуждите туристи сенаблюдава към зимните курорти Банско, Боровец и Пампорово, в които още може дасе карат ски. По Черноморското крайбрежие най-много се очакват посещения нарумънци в Златни пясъци, Албена, Балчик, Варна, Слънчев бряг, Несебър. Само вобласт Варна ще пристигнат около 20 хил. туристи от Румъния. За целия месецаприл прогнозите са общият брой посещения на чуждестранни туристи в България данадхвърли 400 000. 

По отношение на българските туристи сеочаква по-голямата част да осъществят пътувания в рамките на страната запразника. Предпочитани дестинации от българите, избрали да посрещнат Великден вчужбина, са Гърция, Македония и Сърбия, но значителен брой планират да пътуватдо Италия, Испания, Германия. Очаква се общият брой българи, пътуващи в странатас цел религиозен туризъм, почивка и ваканция, гостуване на близки и познати ипътуващи в чужбина, да надхвърли 450 000 в периода около Великден.   

Туристически пътувания ще предприематжителите както на големите градовете, така и на малките населени места, като в най-общ план основният поток ще бъденасочен от столицата и областните градове към малките населени места с развиттуризъм, както още към зимните и спа курорти.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега