Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

България се включва в международна благотворителна кауза за деца

България се включва в международна благотворителна кауза за деца

В средата на февруари Мартин Петров ще се включи благотворително в експедиция в опит да изкачи Килиманджаро

В средата на месец февруари българинът Мартин Петров ще се включи в експедиция в опит да изкачи Килиманджаро. Покоряването на най-високата точка на Африка е посветено на благотворителна кауза, част от международната инициатива на Фондацията към световната организация на Лайънс клубовете (LCIF) „Kilimanjaro for Kids“, а целта е да се съберат средства за изграждане на учебен център за деца-сираци и със самотни родители в Кения. 

Кампанията стартира през 2019г., когато 10 жени от Лайънс клубове от Швейцария, Италия, Великобритания, Полша, Румъния, Русия и др., изкачват Килиманджаро и посвещават постижението си на каузата. Вдъхновени са от първата жена-международен президент на Лайънс Интернешънъл Гудрун Ингвадоттир, а поставената цел е да се съберат 100 хиляди долара за дострояване на учебни зали, оборудване и разширяване на училището Амрита Център, Кения, което приютява над 200 деца от изключително бедни семейства и сираци.

Заради пандемията кампанията е прекъсната и успяват да съберат около 75 хил. долара. През 2021г. кампанията е възобновена от LCIF, Lions New Voices Европа, Lions Global Action Team Европа и подкрепена от българските Лайънс клубове и членове заедно с Асоциацията на Лайънс клубовете в България Дистрикт 130.Слоганът на кампанията и мото на българското участие в нея е „Не всички можем да изкачим планина, но всички можем да променим нещата!“ Даренията се събират от Lions Clubs International Foundation (LCIF) директно на www.lionsclubs.org/kiliforkids. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега