Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бербатов: БФС управлява с натиск и страх

Бербатов: БФС управлява с натиск и страх

Новият Конгрес е въпрос на дни, убеден е бившият нападател

Българският футболен съюз трябва да спази устава и да се произнесе в 14-дневен срок относно искането за свикване на извънреден конгрес. Ако не го направи, съдът ще задължи централата да насрочи конгрес за нов президент. Това заяви Димитър Бербатов в студиото на "Тази сутрин" по bTV. За първи път той, Стилиян Петров и Мартин Петров гостуват заедно в телевизионно предаване. На 5 август представители на Бербатов занесоха в сградата на съюза в "Бояна" подписи на представители на 1/3 от клубовете, които искат преждевременни избори за нов шеф. Тогава документите не бяха приети под предтекст, че се извършва дезинфекция на сградата. Бербатов и екипът му са успели все пак да входират подписката и сега трябва да чакат от БФС да се произнесат. Това трябва да се случи до 2 седмици.

"Ако БФС не се произнесе в срок, след това съдът идва и ги задължава да направят конгрес. Има срок от 14 дни. Информирали сме и УЕФА, те знаят за случващото се и чакаме БФС да се произнесе както е по устав.", добави бившият нападател. "Конгресът трябва да стане, за да се видят всички кандидати. Димитър Бербатов излиза с неговия екип, с неговата промяна за футбола. В момента се опитват да избягат от конгреса, защото ги е страх. Нас не ни е страх", категоричен е Стилиян Петров. "Клубовете го искат. На срещите се виждаше страх в очите на хората", добави Мартин Петров. Тримата разкриха, че след входирането на подписката на представителите на клубовете е оказан натиск, за да се подпише "контрадекларация".

"Има хора, които споделят за натиск и това е най-странното, тъжното и смешното. Разбираемо е, защото някои от тях са по-малки отбори, в общини, които са по-малки, зависими са. Но! За да се стигне до такава ситуация и ти да си лидер и да водиш със страх, това е безумно. Лидерът не води със страх. Тези хора, които са избрали това ръководство на БФС да ги води и да ги представлява, ги заплашват. Има такива хора, идват до нас, контактуват с нас", заяви Бербатов и добави: "Ние по устав сме събрали 1/3 и повече от гласовете за конгрес, входирана, чакаме да действат. В същия момент хора от клубовете се свързват с нас и казват: „Те в момента ни звънят и ни натискат да подписваме контрадекларация на това, което вече сме подписали за вас“.

Стилиян Петров беше категоричен, че така се работи в Българския футболен съюз от години. "В момента може би ние сме малко по-организирани, по-иновативни, сплотени иискаме да направим промяната. Тези малки неща излизат наяве. Клубовете вече са изморени и им е писнало да ги третират по този начин. Футболът е игра за хората, които искат да влагат, да развиват таланти, треньори. Това не се получава и от двете страни се вижда голям застой и на хората започва да им омръзва и да се уморяватот всички тези игри". 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега