Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бербатов: Превръщаме се във футболни джуджета

Бербатов: Превръщаме се във футболни джуджета

Бившият футболист сподели мнението си за тежкия старт на кампанията на българските национали по пътя към Евро 2024

Кандидатът за президент на Българския футболен съюз (БФС) Димитър Бербатов гостува в сутрешния блок "Денят започва", за да коментира проблемите с футбола у нас, представянето на националния отбор, както и продължаващата битка с настоящото ръководство на БФС. Бившият футболист сподели мнението си за тежкия старт на кампанията на българските национали по пътя към Евро 2024 и за съжаление обяви, че вече се превръщаме във футболни джуджета.

"Тъжната истина е, че в подобни мачове най-важни са точките. Трябва да трупаш актив, ако искаш да се класираш. За съжаление, начинът, по който ние тръгваме е незадоволителен, разочароващ и всички ние сме тъжни. Все пак този резултат беше очакван, защото изборите се правят от ръководството на БФС. Тези решения ни водят вече към една черна серия от 20 години без класиране за футболни финали. От 2005-а година насам са се сменили 14 треньори, но хората, които са ги назначили никога не са виновни. Вече е моментът за една закъсняла оставка", започна Бербатов.

"Преди квалификациите имаше обещания, че групата ни е лесна и, че сега ще се класираме. А то какво стана? И веднага се появиха поредните обещания, които са зов за: "Дайте ни още време". Търпението на цялата футболна общественост е вече изчерпано. Фактите са такива, превръщаме с във футболни джуджета. Тези отбори, с които играхме допреди 10 години бяха зад нас. Унгарците с 10-годишна стратегия и помощ от държавата постигат резултати", допълни той.

Бившият футболист на ЦСКА коментира и важността на позициите на всеки един клуб в продължаваща битка за вземането на властта в БФС."Позицията на всеки един клуб е важна. Моята задача е да продължа да се срещам с тях, за да ги убедим, че ние сме правилните хора да ги представляваме. За момента имаме подкрепа от много отбори - гласна или негласна, защото в някои от тях е насаден страх от всички тези години. Ако се продължи по същия начин, резултатите вече красноречиво показват къде се намираме", сподели рекордьорът по голове за националния отбор.

"Поглеждайки къде се намира футболът ни в момента, човек ще си каже, че нещо не е балансирано. Не се създава конкурентна среда, която ще доведе до повече конкурентоспособни футболисти, а те от своя страна ще допринесат за това да имаме по-добър национален отбор. Промените са закъснели и трябва да бъдат направени моментално", заяви още Бербатов.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега