Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Български хирург оперира 32-килограмов тумор в Германия

Български хирург оперира 32-килограмов тумор в Германия

След операцията, която трае над 2 часа, лекарите определят теглото и размерите му – 32 килограма, колкото е теглото на 7-8 годишно дете.Случаят не минава без усложнения.

Проф. д-р Атанас Игнатов - директор на "Фрауенклиник" в Магдебург, Германия, е извършил уникална операция на 24-годишна пациентка, за която пише местният в. "Фолксщиме", цитиран от в. "Сега".

 За това ни разказа нашият читател Росен Боздуганов.Дори за опитния директор (от 02.07.2021 г.) на университетската клиника за родилна помощ и репродуктивна медицина към университета „Ото фон Герике“ в Магдебург - проф. д-р Атанас Игнатов, изненадата е била голяма, когато му е била представена пациентка на 24 години с диагноза: цист-аденом на яйчника, пише "Фолксщиме". 

Тук става въпрос за доброкачествен тумор, който се е развивал с години в утробата на младата жена, тъй като тя е изпитвала страх от оперативна намеса и не се е подложила на медицински преглед. Кое е особеното в този случай? "Отстраняването на подобни тумори е рутинна процедура, но в този случай се касае за тумор с огромни размери", разказва проф. Игнатов. След операцията, която трае над 2 часа, лекарите определят теглото и размерите му – 32 килограма, колкото е теглото на 7-8 годишно дете.Случаят не минава без усложнения. 

Оказва се, че цист-аденомът е на места с много тънка обвивка, като на детски балон. При това се оказва, че има сраствания с коремната стена и чревния тракт. Всичко това е огромно предизвикателство за уменията на д-р Игнатов и екипа му (д-р Инес Кюнеман и д-р Брита Хозанг). 

„Не мога да си представя какви усложнения щяха да настъпят, ако туморът се беше спукал в тялото на пациентката", споделя проф. Игнатов. В Регенсбург, където д-р Игнатов е бил преди да заеме директорския пост в клиниката в Магдебург, е имал случай с подобен тумор, който обаче е тежал „само“ 24 кг.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега