Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Близо 4 000 българи се обявиха против отделянето на новородените от майката

Близо 4 000 българи се обявиха против отделянето на новородените от майката

Над 3 800 души вече подписаха петицията, с която искат да преборят отделянето на новородените от майките им в болниците. Подписката се събира в интернет, а повод е битото от акушерка бебе - случаят, разтърсил цяла България.

Над 3 800 души вече подписаха петицията, с която искат да преборят отделянето на новородените от майките им в болниците. Подписката се събира в интернет, а повод е битото от акушерка бебе - случаят, разтърсил цяла България.

Припомняме ви, че миналата седмица стана ясно, че 40-годишна акушерка е нанесла тежки травми на новородено по време на нощно дежурство. Агресията е заснета от охранителните камери, които по-късно обясняват тежкото състояние, в което малката Никол се оказва. Обяснението за посегателството е, че детето плачело повече от останалите. Акушерката Емилия Ковачева ще отговаря за опит за умишлено убийство по особено мъчителен начин.

Голяма част от подкрепилите подписката са жени, често майки, преживели своите премеждия в родилното отделение. Някои от тях споделят, че са видели бебето си дни след раждането, оплакват се от грубо отношение и пренебрежение от страна на персонала. Намират се и коментари за отделни здравни заведения, където такива случаи няма, а родители споделят положителни преживявания и емоции. А някои просто се благодарят, че това не се е случило с тяхното дете.

Искането им е простичко - бебетата да не се отделят от майките след раждането. Прегледите и манипулациите да се извършват в присъствие на родител, за да се избегнат случаи като този с Емилия и Никол.

"Практиката на отделяне на бебета от майките в България е нехуманна и нецивилизована. Липсата на контрол от страна на управлението и родителите какво се случва в неонатологичните отделения, е предпоставка за всякакви злоупотреби с живота и здравето на новородените. Няма нищо по-добро и лечебно за едно бебе от майчината близост и любов", заявява една от майките, подписали петицията.

В подписката можете да се включите онлайн.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега